Marie Claires weekendtips: de kerstfilmeditie 

Een overzicht van een aantal heerlijke kerstfilms.

kerstfilms

Normaal tippen we je graag de leukste uitjes voor het weekend, maar met de huidige lockdown valt er buiten de deur weinig te beleven. Nu het kerstweekend voor de deur staat, kunnen we allemaal wel wat digitaal streamvertier gebruiken. Daarom de leukste kerstfilms op een rijtje.

Niet te veel clichés

Er zijn een aantal kerstklassiekers die je misschien elk jaar opnieuw kijkt, films die vaste prik op het programma van menig tv-zender te zien zijn. Met movies als Elf, Love Actually en Home Alone zullen we je daarom niet vermoeien. Dito voor de zoetsappige Hallmark-films. Wat je dan wel kunt kijken tijdens de feestdagen? Wij tippen een aantal titels.

Disney+

Noelle
Noelle is de dochter van de Kerstman en wanneer haar vader met pensioen gaat, moet haar broer zijn rol overnemen. Hij krijgt koudwatervrees en vlucht naar Amerika. Noelle zet vervolgens alles op alles om hem terug te halen naar de Noordpool.

Godmothered
Eleanor is een jonge onervaren fee en heeft maar een wens: fairy godmother worden. Haar opleiding verloopt niet op rolletjes, maar wanneer Eleanor een zoekgeraakte brief van de 10-jarige Mackenzie vindt, besluit ze dat ze wil helpen. Ze vertrekt naar aarde, maar de destijds 10-jarige blijkt nu een single moeder van 40 jaar te zijn. De fairy godmother in training besluit alsnog alles op alles te zetten voor haar happily ever after.

Togo
Niet écht een kerstfilm, maar wel een heerlijke film om tijdens de kerstdagen te kijken. Het is 1925 en sledehondenfokker Leonhard Seppala probeert hond Togo te trainen. De viervoeter lijkt niet te temmen. Togo blijkt een ware leider en daarom besluit Leonhard hem als leider van zijn sledehonden mee te nemen als hij Alaska in bar weer doorkruist om een belangrijk medicijn op te halen.

The Family Stone
Meredith Morton gaat voor het eerst de familie van haar vriend Everett Stone ontmoeten. De ontmoeting gaat niet van het leien dakje. De Stones vinden de zakenvrouw uit Manhattan geen geschikte match voor hun broer en zoon en proberen de relatie tussen Everett en Meredith te saboteren.

Black nativity
In de kerstvakantie moet tiener Langston noodgedwongen tijd doorbrengen met zijn vervreemde familieleden, waaronder dominee Cornell. De strenge regels van de dominee komen de tiener al snel de neus uit en hij besluit terug te keren naar zijn moeder Naima in Baltimore. Het resulteert in een inspirerende reis.

Prime

Last Christmas
Kate is herstellende van een ernstige ziekte, maar neemt haar herstel niet erg serieus. Ze drinkt, eet ongezond en het begrip verantwoordelijkheid komt niet voor in haar vocabulaire. Maar alles verandert wanneer ze de charmante en positieve Tom ontmoet.

Surviving Christmas
Het lijkt erop dat Drew Latham de kerstdagen alleen moet doorbrengen wanneer zijn vriendin hem de bons geeft. Hij keert terug naar het huis waar hij vroeger woonde en komt met een bijzonder voorstel voor het gezin dat er nu woont: of hij tegen betaling van een groot geldbedrag kerst met hen mag vieren alsof zij zijn nieuwe familie zijn.

Happiest Season
Wat doe je als jij uit de kast bent, maar je vriendin blijkbaar nog niet en ze je wél graag mee wil nemen naar haar ouders? Abby, die haar vriendin eigenlijk tijdens de feestdagen ten huwelijk wilde vragen, zit hiermee in een lastig parket.

Just Getting Started
Duke Diver is de manager van het resort Villa Capri en daar is hij koning te rijk en geliefd door alle gasten. Maar dan komt ex-militair Leo opeens om de hoek kijken en dat zorgt voor veel rivaliteit tussen de heren.

Videoland

Office Christmas Party
Achter de rug van zijn zus om, de CEO van het familiebedrijf, besluit broer Clay om een groot kerstfeest te organiseren. Maar wat leuk begint, loopt volledig uit de hand.

The Holiday
Wanneer de relatie van de Amerikaanse Amanda op de klippen loopt, besluit ze een huisruil voor te stellen aan de voor haar onbekende Britse Iris. Ook Iris kan wel een break van haar leven gebruiken en beide dames maken bijzondere contacten wanneer ze in het huis van de ander vertoeven.

Kerst bij Koosje
Samen met haar familie organiseert Merel elk jaar een prachtig kerstdiner in hotel Koosje. Dit doen ze om hun overleden moeder en vrouw Koosje te eren, want als iemand van kerst hield, dan was het Koosje wel.

All You Need Is Love
Nadat All You Need is Love-presentator Maarten zijn vrouw verliest, verliest hij ook zijn geloof in de liefde. Hij vlucht naar Schotland zonder iemand hiervan op de hoogte te stellen. Zijn All You Need is Love-collega's zitten met de handen in het haar en proberen met een nieuwe host alsnog een goede special neer te zetten.

Netflix

Holidate
Wat doe je als je het zat bent om altijd maar als vrijgezel de feestdagen met familie door te moeten brengen? Sloane en Jackson wisten het wel. De twee besluiten om dit jaar elkaars 'holidate' te zijn.

Single All The Way
Peter is het zat om altijd maar die eeuwige vrijgezel te zijn. Zijn oplossing? Vragen of zijn vriend Nick niet kan doen alsof hij zijn partner is.

Love Hard
Natalie reist honderden kilometers af om haar match Tag, die ze leerde kennen via een datingapp, in real life te ontmoeten. Eenmaal aangekomen blijkt dat het ging om een catfish. Ze besluit echter niet bij de pakken neer te zitten en overtuigt haar nepmatch Josh om haar te koppelen aan de échte Tag, een oude bekende wiens identiteit Josh had ingepikt.

Holiday in the Wild
Samen met haar man zou Kate Conrad naar Afrika afreizen voor een tweede honeymoon. Wanneer haar man hun huwelijk opeens verbreekt, besluit ze alleen op safari te gaan. Ze besluit haar tripje te verlengen wanneer ze kan helpen in een olifantenweeshuis. En daar ontmoet ze een interessante man.

Hjem Til Jul seizoen 1 (en seizoen 2)
Bijna iedereen in de omgeving van de 30-jarige single Johanne heeft kinderen. Tijdens een familiediner flapt ze er opeens uit dat ze een vriend heeft en haar moeder wil de man in kwestie graag ontmoeten tijdens kerst. Voor Johanne resulteert dit in een krampachtige zoektocht naar een partner.

Geen zin in kerstfilms? Dat kan natuurlijk ook. In dat geval is er ook genoeg ander leuks te streamen. Zo verschenen er ook heel wat andere pareltjes op steamingdiensten. Zo kun je op Netflix nu onder andere The Witcher seizoen 2, Wat is dan Liefde en Selling Tampa seizoen 1 kijken. Op Prime kun je nu The Witches, With Love en Tú eres mi problema streamen en sinds kort kun je op Videoland De Verhulstjes seizoen 1 en Evil seizoen 1 bekijken. Happy watching!

Lifestyle
  • iStock
  • YouTube