Deze tijdloze items gingen ook dit jaar weer als zoete broodjes over de toonbank

Grote kans dat al deze kledingstukken deel uitmaken van jouw garderobe.

items

Modeliefhebbers over de hele wereld omarmden dit jaar weer nieuwe trends. Van sportshirts tot monochroom outfits en van grote zonnebrillen tot satijnen sjaals. Bepaalde items staken er echter met kop en schouder bovenuit. Dit zijn de kledingstukken waar we dit jaar geen genoeg van konden krijgen.

Hebben

We proberen onze koopdrang heus wel een beetje in bedwang te houden. Veel beter voor het milieu. En de portemonnee. Al betekent het niet dat je nooit meer nieuwe stukken mag kopen. Zo zie je af en toe van die items voorbijkomen die je gewoon moet hebben. Dit jaar waren het de volgende vijf classics.

Zwarte blazers

Kun je ooit écht genoeg blazers hebben? Het jasje is een klassiek kledingstuk dat een verfijnde finishing touch aan je outfit geeft.

Cropped spijkerbroeken

Jeans zijn een echte wardrobe staple en binnen het concept van dit kledingstuk is genoeg variatie mogelijk. Van skinny jeans tot wide leg jeans en tot – de ster van het jaar – de cropped jeans.

Quilted jas

Je hebt ze vast wel in je feed voorbijzien komen: de quilted jassen. Met name het groene exemplaar van Frankie Shop won dit jaar de harten van het modeminnende publiek.

Wijde broeken

Begin 2021 was de boodschap van modekenners duidelijk: de skinny was op z'n retour. Hoewel dat niet helemaal waar bleek te zijn, droegen we dit jaar wel steeds meer andere modellen, waaronder de wijde broek. De wide pants speelt daarmee precies in op de trend van het tweede coronajaar: comfort, zonder in te hoeven leveren op stijl.

Mock necks

Ook de mock neck-trui was dit jaar erg in trek. De trui met rechtopstaande ronde hals – die niet de gehele nek bedekt zoals een coltrui – houdt je warm, is comfortabel en valt makkelijk te combineren.

Fashion
  • Who What Wear
  • BrunoPress, Instagram