Zo zorg je dat je tijdens het thuiswerken warm blijft zonder al te hoge energiekosten

Simpele, maar nuttige tips.

Lees ook

Afgelopen zomer leek het nog zo goed te gaan met corona, maar inmiddels heeft het woekerende virus ervoor gezorgd dat Nederland in z’n derde lockdown zit. Gesloten winkels, gesloten restaurants en een veelal gesloten kantoren. We werken weer volop thuis en dat zien we in de wintermaanden ook aan de stookkosten. Wil je die naar beneden krijgen? Dan kun je de volgende dingen doen.

1. Zorg dat je voeten warm zijn

IJskoude voeten zorgen ervoor dat je de rillingen door je hele lichaam voelt. Het is dan ook belangrijk dat je voeten lekker warm zijn. Trek daarom je dikste paar sokken of je meest comfy paar pantoffels uit de kast. Daarnaast doet een lekker kleedje, tapijt of vloerbedekking onder je voeten ook wonderen.

2. Doe de gordijnen dicht

Het is misschien wat minder gezellig, maar het kan helpen om je gordijnen dicht te doen. Op deze manier komt er minder kou van de ramen naar binnen. Vooral zwaardere gordijnen houden de kou goed buiten. Kijk je overdag liever naar buiten? Dan loont het gelukkig ook om ‘s avonds de gordijnen dicht te doen. Zo word je de volgende dag niet in een ijskoud huis wakker.

3. Verlicht je huis met kaarsen

Of je de gordijnen nu open of dicht laat, is het áltijd een goed idee om je werkplek te verlichten met wat kaarsjes. Niet alleen ziet je werkplek er nu een stuk gezelliger uit, kaarsen zijn ook nog eens een goede (en goedkope!) warmtebron. Kies er eentje met een lekker geurtje voor extra fijn effect.

4. Drink iets warms

Deze tip zal je misschien niet verbazen, maar het is een goed idee om jezelf een lekker kopje koffie, thee of een soepje in te schenken. Niet alleen verwarm je je ijskoude handen hiermee, ook je lichaam zal hierdoor opwarmen.

5. Sluit de deuren

Ook dit zal geen rocket science zijn, maar het is natuurlijk slim om alle deuren in huis te sluiten, zodat er geen tocht naar binnen komt. Overduidelijk, maar we benoemen het toch even.

6. Beweeg voldoende

Als je een lange tijd stilzit koelt je lichaam snel af. Het is dan ook belangrijk dat je tijdens je werkdag voldoende beweegt. Zorg ervoor dat je in ieder geval elk uur even vijf minuutjes loopt. Maak een lekker kopje koffie, ruim even snel je werkplek op of speel even met je kids. Dit geeft je ook nog eens meer energie om daarna weer aan het werk te gaan.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook