Franse modeontwerper Thierry Mugler (73) overleden

De modewereld is weer een icoon verloren.

Lees ook

Hij mocht sterren als Diana RossDemi Moore en Beyoncé kleden: Thierry Mugler was een grote naam in de modewereld. De Franse modeontwerper is helaas afgelopen zondag op 73-jarige leeftijd overleden. Het verdrietige nieuws werd zondag bekend gemaakt op zijn Instagram-account.

Droevig nieuws

“Met droefheid melden we het overlijden van Manfred Thierry Mugler op zondag 23 januari 2022. Rust in vrede”, zo luidt de beschrijving bij een volledig zwart beeld op de Instagram-pagina van Mugler. In de reacties wordt treurig gereageerd. Onder anderen Bella Hadid en Winnie Harlow laten weten diep bedroefd te zijn door het overlijden van de ontwerper. Beyoncé plaatste op haar website een foto van de designer met daarbij de tekst: “Rest in peace.”

Mode-icoon

Mugler is al sinds de jaren 80 en 90 een grote naam in de modewereld. Hij stond bekend om zijn excentrieke en sexy stijl – en het was dan ook niet gek dat vele celebs dol waren op zijn werk. Het Franse mode-icoon mocht onder anderen sterren als Diana Ross, Demi Moore en Cindy Crawford kleden. Ook hedendaagse sterren als Kim Kardashian, Beyoncé en Lady Gaga liepen al eens in zijn outfits rond. Volgens Women’s Wear Daily was Mugler de eerste ontwerper die zulke beroemdheden mee liet lopen in zijn modeshows. Daarnaast staat de Fransman bekend om zijn high-end cosmeticalijn, met natuurlijk dé parfum onder de parfums: Angel.

‘Mode is prachtig’

In 2002 kondigde de modeontwerper aan met pensioen te gaan. Daar zei hij toen over: “Mode is prachtig, het is 3D-kunst op een mens. Maar het was niet genoeg, wat de reden is dat ik op andere manieren wil gaan creëren.” Mugler werkte hierna onder andere als regisseur bij de Cirque du Soleil-show Zumanity, waarvoor hij ook de kostuums ontwierp. In 2009 ging hij aan de slag als artistiek adviseur en ontwierp hij de kleding voor de I Am… World Tour van Beyoncé. Daarna volgde een lange tijd zonder ontwerpen, maar in 2019 onderbrak hij dat ontwerppensioen om een jurk voor Kim Kardashian te maken. Die jurk droeg zij naar het bekende Met Gala.

Het is niet bekend waaraan Mugler is overleden.

Bron: Beau Monde, Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook