Het is lente: tijd om de trenchcoats weer tevoorschijn halen

Trenchcoat season is here! Wij delen verschillende manieren waarop je de jas kunt dragen.

De trenchcoat is seizoen op seizoen een geliefd item en de status van all time favorite zal dit item niet snel verliezen. Het is een kledingstuk dat synoniem staat voor verfijning, en die de allure van de oude Hollywood-charme perfect door vertaalt naar alledaagse street wear. Dé jas om de lente mee te verwelkomen, dus.

Tijdloos

Of je nu al jaren de modetrends op de voet volgt of niet, niemand kan de tijdloosheid van de trenchcoat ontkennen. Elk jaar hangen ze weer in de schappen van zowel high street labels als de grote designerhuizen. Geen fijnere jas om te dragen wanneer het te warm is voor een dikke winterjas, maar het nog te koud is om zonder extra laagje de deur uit te gaan.

Het fijne aan de trench is dat er zoveel manieren zijn waarop je het kunt combineren met andere kledingstukken. Midi skirts staan fantastisch, dito elke jeanssoort. En ook verschillende schoenstijlen complimenteren de jas. Heb je nog wat stijlideeën nodig? Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Spijkerbroek en loafers

Zo tijdloos als de trenchcoat is, zo tijdloos zijn jeans en loafers ook. Je zit daarom altijd goed met een spijkerbroek + loafers + trenchcoat combo. Iets te basic? Maak je outfit dan af met een accessoire in een opvallende kleur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TAFFY (@taffymsipa)

Nudes

Een trenchcoat kan elke outfit elegant maken. Bestaat jouw garderobe uit veel nude-kleuren? Dan zit je met een beige trench goed!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lizzy Hadfield (@shotfromthestreet)

Sporty

De kracht van een tijdloze trenchcoat mag absoluut niet onderschat worden. Het kan elke outfit voorzien van een fancy upgrade. Zo kun je het item prima combineren met een sportieve look. Ga bijvoorbeeld voor een comfy joggingbroek en draag die met een paar prachtige hakken and you’re good to go!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chloé Pierre (@chloepierreldn)

Combat boots

Boots and coats zijn een beetje een wintercombo, maar het is een combinatie die ook in de herfst werkt. Met een paar chunky laarzen sla je de plank in ieder geval nooit mis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Brittany Bathgate (@brittanybathgate)

Leggings en sneakers

Ook in de herfst houden we vast aan comfort. Sneakers and leggings it is. En het toeval wil dat een trenchcoat hier prima bij staat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emily (@emswells)

Hierboven delen we slechts enkele stylingsopties. De trenchcoatliefhebbers onder ons weten vast al lang dat er nog veel meer mogelijk is. Ook een jurk met hoge laarzen kan fantastisch staan onder een trench. Of ga voor een Franse finishing touch en draag een baret in dezelfde kleur als je jas. De opties zijn eindeloos!

Bron: Popsugar | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws