And Just Like That-showrunner Michael Patrick King onthult of Kim Cattrall terug zou kunnen keren

Hij is er heel duidelijk over.

Voor fans die hoopten dat Kim Cattrall alsnog haar rol als Samantha Jones zou kunnen oppakken in And Just Like That… hebben we slecht nieuws. Executive producer en showrunner Michael Patrick King heeft in gesprek met Variety laten weten daar niet voor open te staan. 

Derde film

Na het succes van de twee Sex and the Cityfilms deed in 2016 het gerucht de ronde dat er een derde film zou komen. Michael deelt met Variety dat hij inderdaad met het idee speelde om een derde film op te nemen, maar dat Kim Cattrall hier niet voor open stond. “Er was zeker interesse in de film. Maar opeens was het onmogelijk om met alle vier dames aan de film te werken: Kim wilde niet meewerken aan de film”, deelt de producer. 

Michael vervolgt dat Kim voet bij stuk hield en niet mee wilde werken aan de film. Toen besloot de producer dat er geen derde deel zou komen. “Ik was destijds teleurgesteld, want ik had een goed verhaal en ik vind het fantastisch om voor Samantha te schrijven.” 

And Just Like That…

Er kwam dan geen film, maar wat uiteindelijk wel werd gerealiseerd was de revival And Just Like That. Hierin wordt het leven van Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) en Charlotte York (Kristin Davis) gevolgd, maar is Kim hier niet in te zien als Samantha. Toch hoefden de kijkers niet helemaal afscheid van het personage Samantha te nemen. “Ik realiseerde me op een dag dat Samantha alsnog deel van de show kon zijn door met haar te appen in de serie”, vertelt de producer. “Ze is zo’n groot onderdeel van de show en mensen zijn dol op haar.” 

Toch lijkt het erop dat Michael er niet voor openstaat dat de actrice weer in haar rol van Samantha zal kruipen. Zo antwoordt de producer ‘nee’ als hem wordt gevraagd of de deur openstaat voor Kim om toch weer in de show te verschijnen. “Net zoals we er niet aan hebben gedacht om haar mee te laten werken aan And Just Like That…, omdat ze heeft gezegd wat ze heeft gezegd”, deelt hij. “Ik heb geen realistische verwachtingen dat Kim Cattrall ooit nog terugkeert.” Duidelijk. 

Bron: Variety | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws