Deze haartrend uit de zeroes maakt momenteel een comeback

Yay or nay?

Was het in de jaren zeventig, tachtig, negentig of zeroes trending? Dan kun je je geld erop inzetten dat die trend one way or another terugkeert. We zagen natuurlijk de mary-jane-schoen vorig jaar opnieuw furore maken en ook de nineties haarspeldjes keerden terug. En opnieuw maakt een trend uit het verleden een comeback: de Barbie ponytail.

How to

De Barbie-paardenstaart is terug. Oftewel: de staart die gekenmerkt wordt door de lengte, z’n sleekness en naar beneden hangende gekrulde punten. Steeds meer mensen zien wel wat in de haarstijl, maar met name Ariana Grande rockt zeer regelmatig deze hoge paardenstaart. “De Barbie ponytail is een hoge staart met vaak een krul aan het einde van het haar, ook gaat het vaak gepaard met een zijwaartse pony die over het voorhoofd wordt geveegd”, vertelt haarstylist Salvatore Ierna aan Stylist UK. “Het elegante en toch speelse kapsel is geschikt voor alle haartypes.”

Niet zo heel handig met kapsels? Dan heeft Ierna goed nieuws voor je, want het is niet lastig om deze stijl zelf te creëren. “Scheid eerst de lokken langs de voorkant van je gezicht die je uit je paardenstaart wilt laten”, legt de haarstylist uit. “Verzamel daarna de rest van je haar en breng het samen tot een hoge staart, gebruik twee of drie doorzichtige elastiekjes en een borstel om je haar glad te strijken. Vervolgens kun je een stijl- of krultang gebruiken om het uiteinde van je staart een krul te geven.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ariana Grande (@arianagrande)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door L I N D S A Y (@sleekandslay.ponytail)

Lage ponytails

De voorspelde terugkeer van de Barbie-staart staat haaks tegenover wat we tijdens New York Fashion Week zagen. Tijdens het mode-event zagen we namelijk met name lage staarten op de runway. Onder anderen de modellen tijdens de shows van PatBo, Sergio Hudson en Bronx and Banco waren te zien met een lage ponytail. Hoog of laag, dat is dus helemaal aan jou!

Bron: Stylist UK, The Zoe Report | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws