De ‘curly bob’ is onze favoriete haartrend voor het voorjaar

Speels, vrouwelijk en sexy.

Zeg maar vaarwel tegen lange lokken, want korte kapsels zijn helemaal hip. Eerder schreven we al dat de nonchalante Franse bob in populariteit toeneemt, maar ook de ‘curly bob‘ is aan een serieuze opmars bezig.

Curly bob

Gezegend met een krullende coupe? Dan zul je misschien denken dat een kort kapsel niet bepaald geschikt is voor jouw lokken. Maar niets is minder waar. De curly bob, de nieuwste haartrend van het moment, bewijst wel dat júíst krullen zich lenen voor een korte coupe. “De curly bob is het absoluut perfecte kapsel als je natuurlijke krullen of waves hebt. Het is schattig, vrouwelijk en leuk. Het voelt een stuk frisser dan alle beach waves die we de afgelopen jaren hebben gezien”, vertelt haarstylist Larry King aan Glamour UK.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Garmentory (@garmentory)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SYD WINN (@syderoni)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bobby Eliot (@bobbyeliot)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door James Earnshaw Hair (@jhair_stylist)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door O R S E U N D I R I S (@orseund_iris)

Kapper

Lijkt zo’n curly bob je wel wat? Dan raadt King aan om je kapper te vragen je haar van nat naar droog te knippen. “Dit betekent dat ze op nat haar je lokken op lengte knippen en dat de vorm van je haar zich vervolgens vormt terwijl je krullen op natuurlijke wijze drogen”, legt hij uit. Daarnaast is een uitdunschaar uit den boze, waarschuwt hij. “Dat zal alleen maar voor pluis zorgen en je krullen minder gedefinieerd maken.”

Zo onderhoud je de curly bob

Kom je van de kapper thuis met je nieuwe, curly bob, dan zit je haar waarschijnlijk tot in de puntjes perfect. Je haar thuis precies zo krijgen, is helaas vaak een uitdaging. Daarom deelt haarstylist King een paar tips om ook thuis een prachtige korte coupe te creëren. Begin daarvoor eerst met nat haar en breng daarin een fijne krulcrème en anti-pluislotion aan. Föhn je haar ondersteboven voor een goede dosis volume in je coupe. Pluist jouw haar heel snel? Dan is het aan te raden om een diffuser op je föhn te gebruiken. Als je haar eenmaal droog is, kun je je krullen definiëren met een texture paste of een finishing cream, raadt haarstylist Jay Birmingham aan.

Geen krullen of golven van jezelf? Ook dan kun je thuis makkelijk deze curly bob creëren. Veel meer dan een (dunne) krultang heb je daar niet voor nodig. Neem plukjes van verschillende diktes en wissel de richting van de krullen af. Sommige plukjes krullen zo naar je gezicht toe, terwijl andere juist van je gezicht af krullen. Dit geeft een natuurlijk en speels effect aan je coupe.

Bron: Glamour UK | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws