Zangeres Mel C vooral trots op het empowering effect van The Spice Girls

De iconische meidengroep moedigde mensen wereldwijd aan. Niet alleen jonge meiden, maar ook veel mensen uit de lhbt+ community.

Fan of niet: de iconische teksten van The Spice Girls ken je wel. I tell you what I want, what I really really want. De meidengroep zou de wereld wel even vertellen wat zij wilden. Onder andere die boodschap had ook een groot effect op hun fans. Zo vertelt Melanie C – die we ook kennen als Mel C, maar vooral als Sporty Spice – dat de meidengroep wereldwijd mensen heeft empowered en aangemoedigd. En daar is ze wat trots op.

Succes van The Spice Girls

Samen met Mel B, Victoria Beckham, Emma Bunton en Geri Horner (destijds Geri Halliwel) vormde Mel C de succesvolle meidengroep The Spice Girls. De groep sleepte award na award in de wacht. De ene keer voor Beste Pop Act, de andere keer voor Beste Video en dan weer voor Beste Britse Single. Maar het is niet het muzikale succes waar Mel C het trotst op is. Het is vooral de impact die de meidengroep heeft gehad.

Dat wat Mel C het meest ontroerde waren de verhalen over hoe de iconische groep mensen wereldwijd heeft empowered. Dit vertelt de zangeres in een gesprek met Annie MacManus in de podcast Changes. "We schreeuwden over girlpower en realiseerden ons al snel dat we een enorme aanhang hadden in de lhbt+-gemeenschap", vertelt ze. "Ik kan je niet vertellen hoeveel verhalen ik heb gehoord over hoe The Spice Girls hen de kracht en moed gaf om te zijn wie ze echt wilden zijn."

Zelfs nu voelt de zangeres zich nog altijd trots op wat The Spice Girls heeft betekent voor vrouwen en de lhbt+-community. "Ik krijg zelfs nu nog kippenvel. Het belangrijkste aan The Spice Girls is dat we zo verschillend zijn en dat sprak zoveel mensen aan."

Geef jezelf af en toe een break

The Spice Girls heeft fans altijd aangemoedigd om zichzelf te zijn en om te geloven in hun eigen kunnen, om hoog in te zetten en om succesvol te zijn. Maar met het oog op International Woman's Day (8 maart), wil de zangeres die boodschap aanvullen met een andere belangrijke les: neem ook je rust.

"We proberen onszelf altijd te verbeteren – dat is echt een vrouwendingetje. Maar je bent goed zoals je bent. Kijk naar wat je hebt bereikt. Je hebt fantastische dingen gedaan. Het is goed om ambitieus te zijn, maar geef jezelf een break en een schouderklopje, want je hebt fantastische dingen gedaan."

Bron: Podcast Changes, Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress