De leren blazer is hot: zo style je een (faux) leather exemplaar

Sharp, shiny and structured: de leren blazer is dit seizoen een ware hit.

De blazer is zo'n item die iedereen sowieso wel in haar kast heeft hangen. Eentje van polyester dan. De leren blazer lijkt momenteel nog wat minder populair. Met de nadruk op lijkt. Het item gaat dit seizoen een dikke hit worden. Daarom delen we graag een aantal looks waarbij de (faux-)leren blazer de hoofdrol speelt.

All black

Met een gehele zwarte outfit sloeg je de plank nog niet eerder mis, ook niet met een leren blazer. Style 'm met een zwarte jurk en zwarte laarzen en je komt stijlvol voor de dag. Wel leuk: combineer het met een accessoire in een andere kleur voor een speelse uitstraling.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Zwart-witcombi

Ook met de combinatie van zwart en wit zit je altijd goed. Combineer een zwarte leren blazer met een witte broek (of vice versa: scoor een witte leren blazer en draag 'm boven een zwarte broek). Het contrast zorgt voor een stijlvol voorkomen.

Shades of beige

Monochroom was vorig jaar al een hit en dit jaar lijkt dat opnieuw het geval te zijn. Ook een leren blazer leent zich perfect voor deze trend. Draag een lichtbruin exemplaar – die leren blazers komen echt niet alleen in het zwart – en combineer het met een broek en top in dezelfde kleur. Trés chic! 

Leer + leer

Je zou denken: zo'n leren blazer is al een behoorlijk statement piece, die kun je beter niet combineren met nog meer leren items. Maar niets is minder waar. Een leather blazer kun je prima combineren met een leren rok. Zorg er alleen wél voor dat je niet te veel leer draagt (een leren rok leent zich daarom beter dan een leren broek. Eerstgenoemde laat nog wat van je huid zien, laatstgenoemde niet). En draag bij voorkeur een top in een andere kleur, van een andere stof.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Haal kaki tevoorschijn

Kaki is nog altijd een ondergewaardeerde kleur als je het ons vraagt. Maar oh, wat gaat deze tint toch prachtig samen met een nude leren blazer. Bekijk onderstaand voorbeeld eens. We rest our case. 

Met een silk dress

Een leren blazer, zeker een oversized formaat, kan best intimiderend en overweldigend overkomen. Breek dat gevoel wat af door het te combineren met een item dat een minder stoer imago heeft, bijvoorbeeld met een jurk van zijde.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

Maak het speels

We zeiden het al: die leren blazer heeft een stoer imago. Dat betekent gelukkig niet dat je er niet alle kanten mee op kunt. Je kunt een outfit met een dergelijke blazer zo lief en schattig maken als je maar wilt. Bijvoorbeeld door er eentje te kiezen in een zachte kleur en het te combineren met een bloementop, bloemenjurk of bloemenbroek.

Alternatieven

Nu kunnen we ons best voorstellen dat die leren blazer niet iedereens cup of tea is, of in ieder geval iets is waar je even aan moet wennen. Wil je de trend toch een kansje geven? Combineer een leren blazer dan zoveel mogelijk met je dagelijkse look. Draag je wel vaker blazers? Kies het leren jasje dan uit in dezelfde kleur blazer die je normaal draagt. En combineer 'm met items die je sowieso graag draagt bij je blazer. Als je nooit jurken draagt, maar gek bent op jeans? Draag het jasje dan gewoon boven die jeans, zo blijf je zo dicht mogelijk bij je eigen stijl terwijl je deze trend leert kennen!

Bron: Pure Wow, Who What Wear | Beeld: Instagram, BrunoPress