And Just Like That... komt met een tweede seizoen

We zijn nog niet klaar met Carrie, Charlotte en Miranda!

Met de komst van HBO Max werd ons Sex and the City-verlangen eindelijk vervuld met fabuleuze outfits, verrassende romances en nieuwe personages. Na de laatste uitzending bleven er nog veel vraagtekens achter, want wat gaat Charlotte nu doen met Rock? En gaat Carrie echt wat drinken met Samantha? Gelukkig is er gisteren een nieuw seizoen aangekondigd – met hopelijk ook antwoorden.

And Just Like That

And Just Like That... was precies hetgeen wat alle Sex and the City-fans nodig hadden, en misschien nog wel meer dan dat. In de serie zagen we hoe de vriendinnen Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis) en Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) leven als vijftigplusser. Uiteraard met een dosis fashion, de nodige perikelen van een vrouw rond de vijftig en crisissen waar veel vrouwen zich in herkennen.

Een grote teleurstelling was dat de vierde vriendin, Samantha Jones (Kim Cattrall), niet in de serie te zien was. De actrice liet al eerder weten dat ze geen interesse had in de reboot, maar zagen we al wel een paar kleine details die naar Samantha wijzen. Betekent dit dat we de actrice alsnog gaan zien in het tweede seizoen? To be continued!

Sterkste debuut

Niet zo gek dat de serie een vervolg krijgt, want And Just Like That... had volgens Harper's Bazaar het sterkste debuut van alle HBO Max-series. Showrunner Michael Patrick King kijk in ieder geval al erg uit naar het nieuwe seizoen, zo liet hij in een verklaring weten. "Ik ben verheugd en opgewonden om meer verhalen te vertellen over deze levendige, gedurfde personages gespeeld door deze krachtige geweldige acteurs." Naast de originele cast, was de serie ook het debuut voor Sara Ramírez (Che Diaz), Nicole Ari Parker (Lisa Todd Wexley) en Sarita Choudhury (Seema Patel).

And Just Like That... verscheen vorig jaar na bijna twintig jaar stilte na de originele serie. Sex and the City liep van 1998 tot 2004, en in 2008 en 2010 verschenen er twee films. Wanneer het nieuwe seizoen verschijnt, is nog niet bekend.

Bron: Harper's Bazaar | Beeld: And Just Like That