Zit je hoofd vol met to do's? Streep iets van je 'naaldenlijst' af

Het geeft je meer rust en je wordt productiever.

Nog even die mail beantwoorden, een vriendin bellen en oh, je moet ook nog je band plakken. Op sommige dagen lijkt het wel alsof je hoofd bomvol zit met kleine taken. Hoewel ze weinig tijd in beslag nemen, blijven ze toch in je hoofd hangen. Met een zogenoemde 'naaldenlijst' ruim je je hoofd op!

Een naaldenlijst

Als er veel taken in je hoofd blijven langen, kun je soms een angstig gevoel krijgen. Je moet nog zóveel doen. Serena Wolf, chef-kok en auteur van The Dude Diet, heeft daar iets op bedacht: een 'needle list', oftewel een naaldenlijst. Op Instagram legt ze uit ze hierop kwam: "De kleine taken in mijn hoofd stapelden zich op terwijl ze heel weinig tijd kosten. De taken wonen rent free in mijn achterhoofd en 'naalden' me gewoon dagelijks." De naaldenlijst bestaat uit kleine taken die je geneigd bent uit te stellen, zoals een pakketje retourneren of niet-dringende medische afspraken maken.

Zelf heeft Serena daar ook veel last van, en kwam ze op het idee om wekelijks een moment te pakken om dingen op haar 'naaldenlijst' af te ronden. En dat werkt zeer effectief! "Een van mijn doelen voor dit jaar was om elke vrijdag 30-60 minuten opzij te zetten om dingen van de 'naaldenlijst' te doen, en dit wekelijks doen was een absolute game changer." Door de kleine taken af te ronden, is Serena meer ontspannen in het weekend en is ze productiever omdat ze zich beter kan concentreren.

Zelf doen

Zelf een naaldenlijst maken? Pak een notitieboekje en schrijf alle kleine taken op die je nog moet doen. Van iets kleins als 'de stoel' op je slaapkamer opruimen tot iets groots als een vriend of vriendin opbellen. Plan in je agenda een dag waarop je dit allemaal gaat afronden, bij voorkeur een dag aan het einde van de week. Je zult merken dat je hoofd steeds leger wordt en je je dus beter kunt concentreren. Easy peasy!

Bron: Huffpost | Beeld: iStock