French manicure-ideeën voor wat meer joie de vivre op je nagels 

Van een pearlcore French manicure tot een ombre.

De French manicure is lange tijd mateloos populair geweest. In de nineties en zeroes zag je iedereen met witte randjes op hun nagels. Inmiddels heeft de klassieker plaats moeten maken voor variaties, denk aan de American manicure die vorig jaar furore maakte. En ook daar wordt momenteel fanatiek mee geëxperimenteerd.

Inspiratie

De hoogtijdagen van de French manicure liggen al een tijdje achter ons. Volgens nail artist Gina Edwards werd deze manicure passé omdat mensen creatievere printjes op hun nagels wilden. "De meeste mensen zagen het als een klassieker en hielden vast aan de witte puntjes. Het werd saai, alledaags", vertelt ze aan Allure.

De afgelopen jaren duikt de nagellaktrend weer op, maar wel in een iets andere vorm. Het verschil zit 'm erin dat mensen nu doorhebben dat experimenteren met kleuren en motieven juist leuk is. Daarom zetten wij een paar prachtige variaties op het origineel op een rijtje.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Amy Le (@amyle.nails)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door K L O É (@nailsbykloe)

Variëren

Variatie lijkt de key te zijn om de French manicure interessant te houden. En dat variëren helemaal niet zo moeilijk is, blijkt wel uit bovenstaande voorbeelden. Zo kun je die witte tips makkelijk inruilen voor een andere kleur. Wit is mooi, maar grijs of een pastelkleur kunnen net zo chic staan. Of maak het wat speelser door een neonkleurtje te kiezen. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog verschillende kleuren met elkaar combineren of gaan voor een ombre, waarbij elke nagel dezelfde kleur krijgt, maar dan een tint donkerder of lichter.

En dat zijn nog maar enkele opties. Je kunt ook verschillende trends met elkaar combineren. Zo gooit pearlcore momenteel hoge ogen. Het leuke aan deze trend is dat je 'm ook subtiel kunt doorvertalen naar je nagels door ze te voorzien van kleine, glimmende witte bolletjes. Speels én elegant!

Bron: Allure, Coveteur | Beeld: BrunoPress