Nagellaktrend: de American manicure maakt dit seizoen furore 

Het verschil met de French manicure? De Amerikaanse versie is subtieler. 

Zonder te overdrijven kunnen we zeggen dat de French manicure járen de manier was om je nagels te verfraaien. Maar de nagellaktrend heeft een zusje en de American manicure wint momenteel aan populariteit.

French versus American 

Oké, de French manicure was een tijdje minder populair, maar de look kreeg onlangs een dikke revival. Lichtroze nagels met spierwitte bogen langs de punten zien we steeds vaker voorbijkomen, maar ook een subtielere take – met een meer gebogen witte rand en subtielere kleuren – maakt een opmars. Ook wel de American manicure genoemd.

En hoewel de naam misschien nog niet veel belletjes doet rinkelen, is de American manicure niet in 2021 geboren. Zo laat manicurist Tom Bachik weten dat hij de term al hoorde vallen in de nineties. Toen was de Amerikaanse variant er eentje waarbij de punten van de nagels minder intens wit kleurden. “Een geweldige manier om dit te bereiken was om eerst de witte rand te polijsten en om vervolgens de neutrale tint over de gehele nagel aan te brengen. Het verzachtte de look”, zo vertelt hij aan Allure.

Trend du moment

Vandaag de dag worden American manicures nog steeds uitgevoerd. Een natuurlijke basiskleur wordt dan op de nagel aangebracht om zo een zo natuurlijk mogelijke nagel te creëren. Bright pink zoals de French manicure is-ie dus niet. Voor de punten van de nagels kiezen nagelexperts vaak voor romige witte kleuren. Onlangs deed Bachik nog de nagels van model Lily Aldridge.

Kleurrijk

Naast de traditionele American manicure, wordt er ook wel met deze trend gespeeld. Zo worden de tips van de nagel ook steeds vaker in een andere kleur gelakt. En hoewel het dan in een andere kleur is, blijft je de American manicure herkennen aan de zachtere bogen aan de punten van de nagels, versus de harde randen bij de French manicure.

Bron: Allure

Laatste nieuws