Vier tips om de zomer relaxt door te komen

We blikken vast vooruit naar de zomer!

De zomer is voor veel mensen het fijnste seizoen van het jaar – langere dagen, eindeloze uren in de zon, de meest zomerse outfits...Yes please! Maar naast héél veel leuke dingen doen, is het ook belangrijk om je rust in te plannen. Benieuwd hoe je dat doet? In dit artikel lees je verschillende tips om de zomer relaxt door te komen.

1. Water

In de zomer schijnt de zon een stuk vaker dan in de winter. De temperaturen gaan omhoog. Het gevolg hiervan is dat je waarschijnlijk sneller en meer zweet dan in de winter. Het is daarom in de zomer – en natuurlijk in elk jaargetijde – belangrijk om voldoende te drinken. Aanbevolen wordt om minimaal twee liter vocht binnen te krijgen elke dag.

De beste optie is om water te drinken – geen suikers of andere stofjes die je uitdrogen. Vind je water wat saai of drink je liever iets met een smaakje? Je kunt stukjes komkommer in je glas doen, of stukjes fruit, zoals aardbei of framboos. Op die manier krijgt je water een gezonde toevoeging en smaakt het net even wat anders dan hoe je het gewend bent.

2. Eten

Naast dat je ervoor moet zorgen dat je dagelijks genoeg drinkt, is het ook belangrijk om de juiste maaltijden te eten. In de zomer heb je waarschijnlijk geen zin in al te zware kost, zoals een stamppot of uitgebreide drie-gangen-maaltijd.

Een tip is om lichte maaltijden te eten in de zomer, zoals gerechten met groenten en een salade. Op die manier eet je ook nog eens gezond, in plaats van vet en zout voedsel. Ook kun je ervoor kiezen om door de hele dag wat kleinere maaltijden te eten, in plaats van op drie vaste punten een grote maaltijd. En een ijsje tussendoor? Dat kan af en toe prima.

3. Kleding

In de zomer wil je waarschijnlijk het liefst de hele dag met een korte broek of een kort shirt rondlopen. Zorg dan wel dat je je goed hebt ingesmeerd. Wil je liever niet met je huid zo in de zon? Kies dan voor lichte kleding, in kleuren zoals wit, crème of pasteltinten groen en blauw.

Ook de stof maakt veel verschil: ga het liefst voor natuurlijke stoffen zoals linnen of katoen. Een polyester jurkje kan nog zo dun zijn, maar deze ademt minder en zo houd je uiteindelijk meer lichaamswarmte vast. Op die manier bescherm je je huid net even wat meer tegen de zon, en de lichte kleuren houden weinig warmte vast. Wel zo koel dus. Match je kleding met mooie accessoires zoals een leuke hoed of een horloge heren en je ziet er gelijk top uit!

4. Zonnebril

Ook een zonnebril is essentieel om de zomer relaxed door te brengen. Kies voor een bril die voor 100% bescherming biedt tegen UV-straling. Op die manier bescherm je je ogen tegen de schadelijke effecten van de zon. Zonnebrillen zijn er in alle soorten en maten. Ga dus voor een zonnebril die goed staat bij jouw gezichtsvorm. Draag je normaliter al een bril? Je kunt ook een zonnebril op sterkte dragen. Dat is met name handig op het strand, omdat je dan niet zit met vuil dat onder je lenzen komt. Let in dit geval wel goed op dat het zand geen krassen maakt op je brillenglazen!

Beeld: Pexels