Dit is de ultieme lifehack om je ijs te bewaren

Ben & Jerry's onthuld dé tip voor het bewaren van je bak met ijs.

Heb je een bak met ijs gekocht? Dan ren je vaak zo snel mogelijk naar de vriezer om de boel koud te houden. Logisch, maar wanneer je de bak met ijs uit de vriezer haalt, zit er vaak een laagje ijskristallen overheen. Je favoriete ijsmerk Ben & Jerry's laat nu weten hoe je dit kan voorkomen. Lifehack!

Omgekeerd

Volgens het ijsmerk moeten we ons ijs omgekeerd in de vriezer zetten. Dus, met de deksel naar beneden. Hiermee voorkom je de 'freezer burn' oftewel: het laagje ijskristallen op de bovenkant van je favo ijsje.

Maar hoe ontstaat zo'n laagje ijskristallen? Volgens Ben & Jerry's ligt het aan het vocht dat uit het ijs komt. Het vocht komt namelijk in aanraking met de vochtige omgevingslucht. Wanneer het ijs vervolgens opnieuw bevriest, wordt de smaak en de textuur van de room aangetast. Hierdoor ontstaat er een witte laag van ijskristallen bovenop het ijs.

Maar deze struggle is nu verleden tijd en vanaf nu zet je je pot ijs gewoon omgekeerd in de vriezer!

Recept

Op de website van Ben & Jerry's wordt ook het recept gedeeld van de populaire smaak cookie dough. Zo wordt er verteld op welke twee manieren je het koekjesdeeg kan maken. Verder wordt het aangeraden om het deeg in kleine balletjes te rollen, omdat dat het makkelijker maakt om te eten.

Er zijn super veel verschillende manieren om optimaal van deze smaak te genieten. Zo kun je het onder andere over een andere ijssmaak strooien of maak je er bijvoorbeeld chocolade truffels van. The choice is yours!

Bron: Grazia | Beeld: Jason Yoder

Laatste nieuws