Prins Harry en Meghan Markle bezochten de Queen gisteren voor het eerst sinds lange tijd

Tijdens hun reis naar Den Haag kon er een korte stop bij de Queen vanaf.

Duke and Duchess of Sussex Sighting in NYC

Jawel, gisteren was het zo ver en vereerde prins Harry zijn grootmoeder Queen Elizabeth met een bezoekje. Hij kwam niet alleen. Meghan Markle stak samen met hem de oceaan over voor een korte stop in Engeland.

Tea met de Queen

Al langer stond op de planning dat de Sussexjes dit weekend een bezoek zouden brengen aan Nederland voor de opening van de Invictus Games. Maar dat ze van tevoren ook een kopje thee zouden drinken met de Queen, was niet bekend en komt als een grote verrassing. Meghan is namelijk niet meer terug geweest in Engeland sinds ze in maart 2020 opstapte als senior royal, en prins Harry gaf eerder aan dat hij zich niet meer voldoende veilig voelt in zijn thuisland.

'Maar als we dan toch de oceaan oversteken...', moeten Harry en Meghan gedacht hebben. Bovendien wordt de Queen er ook niet jonger op – over een paar dagen blaast ze 96 kaarsjes uit – en zou dit hét moment zijn om de banden met de rest van de royal family weer aan te halen.

Bezoek bevestigd

Prins Harry en hertogin Meghan werden donderdagmiddag in de buurt van Windsor Castle gezien. Hun woordvoerders bevestigen ook dat ze op visite zijn gegaan bij Harry's oma, Queen Elizabeth, en zijn vader, prins Charles. Of kinderen Archie en Lili ook van de partij waren, is onduidelijk. Het zou voor de tien maanden oude Lilibet de eerste keer zijn dat ze haar overgrootmoeder en grootvader in levenden lijve ontmoet.

Witte Donderdag

Dat de Sussexes juist op Witte Donderdag in Windsor waren, is toevallig, maar wel symbolisch, meent Dickie Arbiter, voormalig woordvoerder van de Queen, aan Nine. "Witte Donderdag staat in het teken van vergeving, en het is altijd een speciale dag voor de Queen."

"Het is heel bijzonder dat dit is gebeurd, ze bieden een olijftak aan. Het betekent heel veel voor de Queen, omdat ze Harry zo lang niet heeft gezien, en Meghan natuurlijk ook niet." Arbiter laat weten dat we nog even moeten afwachten hoe het verder gaat met de band tussen de Sussexjes en de rest van de familie, maar dat dit 'een stap in de goede richting' is.

See you soon?

Prins Harry en Meghan Markle besloten in 2020 om op te stappen als werkende royals, een beslissing die hen niet in dank werd afgenomen door de rest van de royal family. De banden werden er niet veel beter op toen de twee in 2021 aanschoven bij Oprah Winfrey om uit te doeken te doen wat er allemaal was misgelopen in het paleis.

In de aanloop van de viering van de Queens 70-jarig troonsjubileum deze zomer, zouden Harry, Meghan en de 'achtergebleven' royals hun best doen om de plooien weer glad te strijken. Zien we de Sussexes dan toch op het balkon van Buckingham Palace tijdens de feestelijkheden in juni? But first, op naar Den Haag!

Bron: People, Hello!, Nine, Beau Monde | Beeld: BrunoPress