Met deze tips zorg je ervoor dat je geurstokjes langer meegaan

Easy does it!

Goede geurstokjes zorgen ervoor dat je huis lekker ruikt en ze fleuren je interieur meteen een beetje op. Maar hoe goed de stokjes ook zijn, na verloop van tijd vervliegt de geur. Gelukkig kun je dat proces ietwat vertragen met de volgende tips.

Niet alles tegelijk

Een verpakking met geurstokjes bestaat vaak uit een (glazen) flacon waar je de olie in kunt schenken en waar je vervolgens de stokjes in kunt steken. En not to state the obvious, maar de levensduur van het product gaat veel langer mee als je niet meteen alle stokjes in het glazen potje doet. De geur is dan weliswaar wat minder sterk, maar je kunt een stuk langer met dezelfde set doen.

Geen warmte

Geurstokjes doen het niet zo goed op warme en zonnige plekken. Door de warmte vervliegt de geur namelijk sneller. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door geurstokjes uit de zon en bij de verwarming vandaan te houden, zorg je ervoor dat de geur krachtig blijft. Ook kun je dan langer van de geur genieten, omdat hij niet vervliegt. Zorg er daarom voor dat je jouw set met geurstokjes op een handige plek plaatst.

Satéstokjes

Het hele principe van geurstokjes is dat je ze moet vervangen als de houten stokjes geen parfum meer opnemen. Merk je dat het tijd is om je stokjes te vervangen? Je hoeft de set dan niet meteen weg te gooien. Draai ze eerst even om in het flesje en je zult zien dat er nog wat van de geur vrijkomt. Als de stokjes het niet meer doen, maar er nog wel genoeg parfum is, kun je ze bovendien vervangen door lange satéstokjes.

In de stofzuiger

Is het echt over en uit voor je geurstokjes? Knip ze dan in hele kleine stukjes en zuig ze op met je stofzuiger. Op die manier kun je tijdens het stofzuigen toch nog een tijdje langer genieten van de geur.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Cottonbro