Hoe je je haar ’s nachts het best kunt dragen om haarschade te voorkomen

Je haar los dragen? Dat is volgens een haarstylist een no-go.

Lees ook

Men spreekt dan wel van beauty sleep, maar dat zogenoemde schoonheidsslaapje werkt alleen als je de juiste voorbereidingen treft. Je gezicht van tevoren goed reinigen en behandelen met de juiste crèmes en serums, bijvoorbeeld. Maar hoe zit het met je haar? Hoe kun je je lokken het beste dragen als je naar bed gaat?

Veel wrijving

Veel mensen zullen hun haren losgooien wanneer ze naar bed gaan. Heerlijk, zeker als je het de hele dag in een staart of knot hebt gedragen. Presentator en professioneel haarspecialist Jonathan Van Ness stelt alleen dat dit niet het beste is voor je haar.

In een video op zijn YouTube-kaneel legt JVN uit waarom je dit beter niet kunt doen. Het kan namelijk voor veel schade aan je haar zorgen, want je lokken komen vaak onder je lichaam terecht. “Je wrijft je haar letterlijk 8 uur per nacht tussen je schouders en kussenhoes. Elke nacht, de hele nacht. Dat is een derde van je leven.” Van Ness herinnert zijn kijkers eraan dat je haar erg op stof lijkt. Je kunt dus wel visualiseren dat het slecht voor je haar is als het zo vaak langs je kussen wrijft.

Oplossing

De haarstylist raadt aan om je haar zoveel mogelijk bij je schouders vandaan te houden. “Wat voor soort haar je ook hebt, je kunt het het beste bovenop je hoofd samenbinden in een heel, heel, heel losse knot. Bind het niet strak naar achter, want dat kan voor schade rondom je haarlijn zorgen.”

Gebruik overigens geen gewoon elastiekje, zeker niet een met een ijzerstukje, om een knot van je haar te maken. Dit kan ook weer zorgen voor schade. “Ik gebruik zelf een zijden scrunchie”, vertelt Van Ness. Voor zijn type haar is dat voldoende. Vrouwen met krullen of kroeshaar kunnen ook een zijden slaaphaardoek gebruiken. “Wat we dus echt willen is de haarpunten weghouden van ons lichaam.” Got it! 

Bron: Stylist, YouTube Jonathan Van Ness | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook