Deze extravagante eyelinertrend wordt de hit van het festivalseizoen

Je kunt de look zo extra maken als je wilt.

Het updaten van je festivallook hoef je niet te beperken tot je garderobe. Verscheidene influencers en celebrities pakken uit met hun eyeliner en de make-uptrend du moment is perfect voor het komende festivalseizoen.

Butterfly liner

De oplettende beautyliefhebber zag de trend vorig jaar misschien al voorbijkomen: de butterfly liner. De make-uplook spotten we afgelopen zomer al verscheidene keren op social media en met het naderende festivalseizoen is de trend nieuw leven ingeblazen. Niet zo gek, want na verscheidene coronazomers kunnen we niet wachten om extra uit te pakken met ons voorkomen.

De vlindertrend is er overigens eentje die niet helemaal nieuw was. In de zeroes was het een geliefd motief dat terugkwam op menig kledingstuk. Langzaamaan wint de vlindertrend weer aan populariteit. Eerder met butterfly clips, nu met butterfly liner.

Aanbrengen

Er zijn veel manieren waarop je de butterfly liner kunt aanbrengen. Je kunt kiezen voor een zwarte eyeliner of voor een eyeliner met een kleurtje en dit in een vlindervleugel aanbrengen bij je oog. Of je 'm inkleurt, is vervolgens helemaal aan jou. Dito voor de grootte van de vleugel.

Benieuwd hoe anderen deze trend vormgeven? Hieronder delen we wat make-upinspiratie.

De Hailey Bieber way

De opkomst van de butterfly liner hebben we ook een beetje aan Hailey Bieber te danken. De beauty deelde twee weken geleden een kiekje van haar make-up en daarna sloeg de trend in als een bom. However, het model ging voor een subtielere take.

De beauty gooide het over een iets andere boeg en baseerde haar oogmake-up met name op de kleuren van vlinders. Zo zette ze haar waterlijn aan met een blauw oogpotlood en bracht ze een licht roze-bruine oogschaduw aan op haar oogleden. Ze maakte de look af met een likje mascara en eyeliner. Perfect als je voor subtielere festival make-up wilt gaan!

Bron: Her.ie | Beeld: BrunoPress, Instagram