Volgens TikTok moeten we onze make-up aanbrengen met wattenstaafjes

Het zou voor een vlekkeloze basis zorgen.

Lees ook

Het aantal hulpmiddelen voor make-up groeit. We hebben tegenwoordig diverse soorten kwasten en sponsjes die ervoor zorgen dat we make-up mooi op ons gezicht kunnen aanbrengen. Toch laat TikTok nu zien dat er een nóg betere manier is om je make-up aan te brengen. De tool die je daarvoor nodig hebt? Een wattenstaafje.

Wattenstaafje

Als je het contouren eenmaal onder de knie hebt, levert dat vaak mooie resultaten op. Het is echter niet voor iedereen weggelegd en een gecontourde look ziet er niet altijd even natuurlijk uit. Volgens TikTok zou een wattenstaafje dé oplossing voor dat probleem bieden. Het zou er niet alleen voor zorgen dat je makkelijker je onzuiverheden kunt wegwerken, maar ook dat je make-up er natuurlijker uit komt te zien.

Zo werkt het

TikTokker Megan Lavallie legt in een video uit hoe de hack werkt. Volgens haar gebruiken make-up artiesten de techniek al jaren. Je hebt er alleen een wattenstaafje en wat foundation voor nodig. Megan doopt het wattenstaafje in de foundation en tikt het vervolgens op de plekken in haar gezicht waar ze extra dekking wil, of waar onzuiverheden zitten. “Uiteindelijk heb je de meest vlekkeloos ogende basis gecreëerd met minimaal product”, zegt Megan vervolgens. Ha!

@meganlavallieTry this instead of using a concealer ❤️♬ Zou Bisou Bisou – Gillian Hills

Handen

De video van Megan laat zien dat deze methode inderdaad goed werkt. Toch zijn er ook nog altijd mensen die mensen dat je make-up het beste met je handen kunt aanbrengen. Visagist Pat McGrath legt aan PureWow uit waarom. “De warmte van je hand zorgt ervoor dat al je make-up, van foundation tot oogschaduw, iets romiger wordt van structuur. Daardoor kun je je make-up beter aanbrengen en versmelt het ook beter met je huid.” Aha! Wat vind jij de fijnste manier?

Bron: Grazia | Beeld: TikTok, iStock

Laatste nieuws

Zie ook