Embrace your inner cowgirl: de cowboyhoed is weer in de mode

Vorig jaar gooide de cowboylaars al hoge ogen, dit seizoen is het aan de cowboyhoed.

Als je denkt aan cowboys, wat is dan het eerste waar je aan denkt? Waarschijnlijk denk je niet meteen aan een stijlicoon. En dat terwijl we zoveel inspiratie kunnen putten uit die western-trends. Zo droegen we vorig jaar al massaal cowboylaarzen en dit seizoen is de cowboyhoed helemaal trending!

Cowboyhoed

We horen je denken: een cowboyhoed? Waar we vorige zomer onze hoedencollectie aanvulden met bucket hats, kiezen we deze zomer voor een grotere variant. Een statement piece, dus een makkelijk item om een simpele outfit naar een hoger niveau te tillen. We spotten de cowboyhoed al tijdens Copenhagen Fashion Week en daarna is het snel gegaan.

Tijdens Coachella bleek de cowboyhoed een ware hit. Zo droeg het model Alessandra Ambrosio een dergelijke hoed en rockte ook model Joy Corrigan de look.

Combineren maar

Ook influencers zoals Iris Amber en Emili Sindlev hebben de trend nu opgepikt en combineren de cowboyhoed met een outfit in meerdere felle kleuren. Wat betreft de hoed mag je all out gaan. Zebraprint, felroze of een neonkleur: alles kan en alles mag.

Laarzen

Vind je de hoed toch net iets te heftig, maar voel je de cowboy-vibe wel? Ook de cowboylaarzen zijn terug van weggeweest. Enne, ook hier geldt: deze laarzen mogen in alle kleuren en printjes gezien worden.

Het schoeisel combineren met gepolijste items, zoals blazers in niet te opvallende kleuren, kan de laarzen een chique uitstraling geven. Simpele outfits doen het sowieso goed met deze laars. Het is al de eyecatcher van je outfit, dus je hoeft niet all in te gaan met sieraden of andere accessoires. Yee-haw!

Bron: Grazia | BrunoPress, Instagram