Ai! WhatsApp werkt straks niet meer op deze telefoons

Gebruik jij dit toestel nog?

Emoji’s sturen, stickers maken en duizenden groepsapps: wij zijn helemaal verslaafd aan WhatsApp. Niet voor niets dat het een van de meestgebruikte apps in onze telefoons is. Slecht nieuws voor mensen met een oude telefoon, want binnenkort is de app sommige toestellen niet meer beschikbaar.

WhatsApp

Het is zo simpel: even naar de App Store of Google Play Store op je telefoon, WhatsApp downloaden en de wereld ligt aan je voeten. In tegenstelling tot ouderwetse sms’jes, kun je met WhatsApp bijvoorbeeld in een handomdraai foto’s en video’s delen met je familie of vrienden. Ook de functie voor groepsgesprekken is erg populair, en voor veel mensen is de app dan ook een absolute must voor een nieuwe telefoon. Maar als je nu een heel oude smartphone hebt? Dikke kans dat WhatsApp dan niet werkt: de app heeft namelijk minstens Android-versie 4.1, of iOS-versie 12 of nieuwer nodig. Geen zorgen: dit betekent over het algemeen dat je met een telefoon van ná 2012 gewoon goed zit.

Bye bye WhatsApp

Maar goed, mocht je nu toch nog een ouder modelletje hebben, dan is het tijd om goed op te letten. Dat WhatsApp éigenlijk alleen nog voor iOS 12 en latere versies van Apples besturingssysteem zou werken, was al langer bekend. Maar tot nu had dat geen echte gevolgen. Vandaag werd echter duidelijk dat er een duidelijke einddatum komt: op 24 oktober stopt de chatdienst met z’n ondersteuning voor telefoons die een oudere versie dan iOS 12 draaien. In één klap verdwijnt hiermee de ondersteuning voor iOS-versies 10 en 11. Dit betekent dat WhatsApp straks niet meer werkt op bijvoorbeeld de iPhone 5, iPhone 5c, en oudere modellen. Zij hebben namelijk nooit een software-update gekregen na deze iOS-versies.

No worries

Nogmaals: voor de meeste mensen is dit geen enkel probleem. Nog maar héél weinig mensen gebruiken namelijk zo’n oude smartphone. Maak je je toch zorgen of je straks nog WhatsApp kunt gebruiken? Ga dan de volgende punten na:

  • Dit geldt specifiek voor iPhones, van het merk Apple. Niet alle smartphones zijn iPhones. Als je een smartphone hebt van bijvoorbeeld Huawei, Samsung, of Xiaomi, heeft dit nieuws geen gevolgen voor je.
  • Heb je wel een iPhone, maar weet je niet wat voor model je hebt? Open dan op je telefoon je ‘Instellingen’, en tik vervolgens op ‘Algemeen’ en dan op ‘Over’. Hier vind je allerlei informatie over je toestel, zoals bijvoorbeeld de ‘modelnaam’ van je toestel.
    • Staat hier iPhone 5 of iPhone 5c? Dan werkt WhatsApp binnenkort niet meer op jouw smartphone.
    • Staat hier iPhone 5s, iPhone 6, of een recenter model? Dan heeft dit nieuws geen gevolgen voor je.
  • Ook is het handig om te checken of je de meest recente software-updates voor jouw toestel hebt. Open hiervoor weer ‘Instellingen’, tik op ‘Algemeen’ en dan op ‘Software Update’. Hier kun je simpel controleren of jouw telefoonsoftware up to date is en dat zo nodig in orde maken.

Bron: Tips & Weetjes, Nu.nl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws