Zosia Mamet blikt terug op hit-serie Girls: 'Ik mis het spelen van Shoshanna'

De serie ging tien jaar geleden in première en veranderde haar leven voor altijd.

Vroeger zaten we steevast voor de buis voor de serie Girls. Niet alleen voor ons is de serie anno 2022 nog steeds een feest om te kijken, ook de cast blikt nog altijd terug op de bijzondere tijd. Zo ook Zosia Mamet, die in de serie de rol speelt van Shoshanna Shapiro. Met Vanity Fair deelt ze wat de serie voor haar heeft betekend en wat haar favoriete momenten waren.

Girls

De serie Girls was vroeger het boegbeeld van vriendschap. In de serie volgden we het leven van de vier vriendinnen Hanna Horvath (Lena Dunham), Jemima Kirke (Jessa Johansson), Shoshannah Shapiro (Zosia Mamet) en Marnie Michaels (Allison Williams) die in New York wonen. Hoewel het tussen 2012 en 2017 werd uitgezonden, lijkt de serie – mede door de komst van HBO Max waarop je de serie kunt kijken – weer opnieuw populair te zijn. Een nostalgische trip down memory lane, waar ontzettend veel herkenbare momenten voorbijkomen.

Tien jaar jubileum

Het is dit jaar tien jaar geleden dat de serie voor het eerst te zien was, en het leven van Mamet voor altijd veranderde. Om het jubileum te vieren, wendde de actrice zich tot de groepschat die ze nog altijd deelt met haar co-stars. "We gingen met zijn vieren praten en hadden een klein moment van: 'Dat was echt te gek, dat dat gebeurd is'. En dat hebben we allemaal samen meegemaakt."

Beach House

Een aflevering die vaak de revue passeert, en een grote favoriet van de actrice is, is de baanbrekende aflevering 'Beach House' van seizoen drie. "Mensen halen die aflevering vaak naar voren, wat ook grappig is omdat het misschien wel de moeilijkste aflevering was die we ooit hebben opgenomen", vertelt de actrice. "We waren ongeveer twee weken op de North Fork en het zou mooi weer zijn. Maar het was de raarste regen die Long Island in honderd jaar had gezien." Door de regen werd het opnemen nog lastiger, en werd er met man en macht geprobeerd om de regen uit beeld te krijgen. "Uiteindelijk hebben we de hele aflevering met ADR opgenomen – dit is een dialoog opnemen in postproductie."

Ook de aflevering 'Welcome to Bushwick a.k.a. the Crackcident' van seizoen één was er een voor in de boeken. In de aflevering krijgt Shoshanna per ongeluk crack-cocaïne binnen. De opnames waren op gekke tijden, en heeft de actrice zelfs op de set moeten slapen. "Tussen de opnames door, leunde ik tegen een muur en viel ik in slaap, hoe lang ik ook had. Maar dat zijn de leuke dingen om te onthouden en herinneringen aan te halen, de ervaringen van het maken van die show."

The Flight Attendant

Mamet is tegenwoordig te zien in The Flight Attendant, en had het gevoel dat ze zichzelf opnieuw moest voorstellen na Girls. "Ik mis het spelen van Shoshanna erg", geeft ze toe. "Maar het is altijd leuk om iets te doen. Voor een zeer lange periode zagen mensen mij als het pittige Girls-personage, en het was mijn grootste rol tot nu toe." Door haar rol dachten mensen dat ze hetzelfde karakter als Shoshanna had, maar daar kwamen ze al snel op terug. "Hoe meer interviews ik deed, hoe meer mensen zeiden: 'Oh, ze is helemaal niet zoals zij'."

Bron: Vanity Fair | Beeld: Girls