Marie Claires weekendtips

Van cultuur snuiven in musea tot shoppen bij een sample sale.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend Pinksterweekend niet missen.

Expositie van ARTIVIST SDG 6-collectie

Ben jij al bekend met ARTIVIST? Dit is een gloednieuw platform dat kunst combineert met de 17 Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. Bij ARTIVIST komen kunst en inspirerend activisme samen. Reden genoeg om de nieuwste expositie te bezoeken, waar de kunstwerken via augmented reality tot leven komen. Als je een kunstwerk koopt, kun je er dankzij de app alles over leren én steun je het Udhyami-project in Nepal van Simavi.

Wanneer:
4 tot en met 6 mei.

Waar:
Landgoed Zonheuvel, Doorn.

Artivist

Culinair genieten bij het Eettheater van Westfield Mall Of The Netherlands

Heb je na een dag shoppen bij Westfield Mall Of The Netherlands zin in lekker eten? Goed nieuws, want er is nu een nieuw restaurant te vinden van Toni Loco en THE BUTCHER. Toni Loco kennen we natuurlijk van de smakelijke pizza’s en THE BUTCHER van de goddelijke burgers, maar voor de ‘Dining Plaza‘ bundelen ze hun krachten. Midden in het Eettheater van het winkelcentrum kun je hier terecht voor een wereld vol smaak. Van overheerlijke 50-centimeter Italian-American pizza’s van Toni Loco tot de best bloody burgers van The Butcher: de keuze is reuze!

Wanneer:
Vanaf 30 mei.

Waar:
The Westfield Mall of the Netherlands, Leidschendam.

westfield mall

Expositie HLAVA in de Wanrooij Gallery in Amsterdam

Wanrooij Gallery is dit weekend de perfecte plek om tijd door te brengen. Daar vind je namelijk een solo-expositie van de Slowaakse multimedia-kunstenaar Viktor Frešo. In de expositie HLAVA vind je een kleurrijke selectie sculpturen, schilderijen en installaties met een prominente rol voor karakter ‘Niemand’. Dit karakter heeft de kunstenaar internationale bekendheid gekregen, en is een boze, arrogante expressie die de negatieve emoties en eigenschappen weerspiegelt

Wanneer:
28 mei tot en met 20 augustus.

Waar:
Wanrooij Gallery, Amsterdam.

Viktor Freso - Birth of the Niemand, 2015

Shoppen bij de sample sale van Lois Jeans

Het Spaanse jeansmerk Lois Jeans werd in 1962 opgericht, en werd voornamelijk gedragen door mode iconen en muzikanten. Tegenwoordig dragen de cool chicks nog steeds broeken van Lois, en is het voor jou ook mogelijk om (goedkoop) een exemplaar te scoren. De sample sale wordt namelijk dit weekend weer georganiseerd. Kortom, dat wil je niet missen!

Wanneer:
Vrijdag 3 en zaterdag 4 juni.

Waar:
Parq Studios, Amsterdam.

Lois Jeans

Pinksterweekend

Het is dit weekend natuurlijk Pinksteren en dat betekent lekker lang weekend. Speciaal voor dit weekend staan er een hoop festivals en feestjes op de planning. Zo kun je naar het festival Amsterdam Open Air op zowel zaterdag als zondag, is er het hele weekend het foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje in Amersfoort en is er 3 tot en met 6 juni Jazz in Duketown in ‘s-Hertogenbosch: het grootste gratis jazzfestival van Nederland.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook