Actrice Jamie Chung gebruikte een draagmoeder uit angst dat een zwangerschap haar carrière zou schaden

De actrice legt uit waarom zij en haar partner Bryan Greenberg kozen voor een draagmoeder.

Als hardwerkende en talentvolle vrouwen willen we graag geloven dat een zwangerschap onze carrière niet zal schaden. De realiteit is echter dat dit wel kan gebeuren. De Amerikaanse actrice Jamie Chung was hier zo bang voor, dat zij en haar partner besloten om ouders te worden met de hulp van een draagmoeder.

Draagmoederschap

Afgelopen oktober verwelkomden Jamie en haar man Bryan Greenberg een tweeling: twee zoontjes. Het was een verrassing voor hun fans, want niemand wist dat Jamie zwanger was. En heel technisch gesproken was ze dat ook niet. In een interview met Today Parents vertelt de Dexter: New Blood-actrice openhartig waarom zij en haar partner een draagmoeder hebben gebruikt om een gezinnetje te stichten.

“Ik was doodsbang om zwanger te worden. Ik was doodsbang om mijn leven twee jaar on hold te zetten. In mijn industrie voelt het alsof makkelijk wordt vergeten als je niet binnen een maand na je laatste job werkt.” Jamie en haar man Bryan hadden altijd de wens om een kindje te krijgen en Jamie ziet het draagmoederschap als “een compromis dat we als stel samen hebben gemaakt”.

Carrière

Jamie timmert momenteel hard aan de weg als actrice. Ze speelde in Samurai Girl, had gastrollen in Castle, Grey’s Anatomy en This is Us en was te zien in de series Once Upon a Time, Believe, Gotham en Dexter: New Blood. Ze is er trots op dat ze een naam voor zichzelf aan het maken is in Hollywood en benadrukt dat ze niet om andere redenen gebruik maakte van een draagmoeder.

“Mensen denken waarschijnlijk: ‘o, ze is zo ijdel. Ze wilde niet zwanger worden’, maar het was veel ingewikkelder dan dat”, vertelt de actrice. “Voor mij, persoonlijk, en daar laat ik het bij: ik heb mijn hele leven zo hard gewerkt om dat te bereiken wat ik nu bereikt heb. Ik wilde geen kansen verliezen. Ik wilde geen wrok koesteren.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jamie Chung (@jamiejchung)

Stigma

In Amerika geldt een andere regelgeving dan in Nederland wanneer het gaat om het draagmoederschap. Het is overzees over het algemeen ‘makkelijker’ om gebruik te maken van een draagmoeder, maar Jamie merkte op dat het nog een enorm stigma rust op dit onderwerp. In 2019 deelde de actrice nog wel openhartig dat ze haar eicellen had ingevroren, maar het draagmoederschap hield ze heel privé.

“Ik denk dat er een beetje schaamte was”, verklaart Jamie. “Het is nog steeds niet heel gebruikelijk en we waren niet klaar voor alle oordelen. We wilden onszelf beschermen. We maakten het bekend toen wij daar klaar voor waren.”

Bron: Today Parents | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws