Zien: de eerste trailer van Netflix’ Persuasion met Dakota Johnson

Zo zagen we Dakota Johnson nog niet eerder

Lees ook

Binnenkort verschijnt de film Persuasion op Netflix. De streamingdienst is hiermee niet de eerste die het gelijknamige boek van Jane Austen verfilmde, maar wél de eerste die Dakota Johnson caste voor een hoofdrol in een kostuumdrama. En voor de rol heeft de actrice zichzelf een verfijnd Brits accent aangemeten.

Het verhaal

De hopeloze Jane Austin-fan weet al wat ons te wachten staat: Persuasion draait om de romantische Anne Elliot (Dakota Johnsson), een jonge vrouw die noodgedwongen afscheid nam van haar geliefde marineofficier Frederick Wentworth (Cosmo Jarvis), omdat haar snobistische familie hem niet goed genoeg vond. Wanneer haar the one that got away na acht jaar opnieuw opduikt, lijkt er weer iets op te bloeien. Maar dan komt ook nog haar vaders neef William Elliot (Henry Golding) ten tonele en hij lijkt ook een oogje op Anne te hebben.

Meerdere verfilmingen

Het is niet de eerste keer dat Persuasion van Jane Austen wordt verfilmd. De laatste verfilming stamt uit 2007, waarin de hoofdrol van Anne naar Sally Hawkins ging en de rol van kapitein Wentworth naar Rupert Penry-Jones ging. Daarvoor vertolkten Amanda Root en Ciarán Hinds de hoofdrollen in verfilming uit 1995. En dan hebben we ook nog de miniserie, die in 1971 uitkwam.

Het moge dus wel duidelijk zijn dat mensen nog altijd gek zijn op de Jane Austen-klassieker. Wij kunnen dan ook niet wachten om te zien wat theaterregisseur Carrie Cracknell – voor wie het haar debuut als filmregisseur is – ervan heeft gemaakt.

Bron: Netflix | Beeld: Persuasion, Netflix 

Laatste nieuws

Zie ook