Marie Claires weekendtips

Van toffe foodfestivals tot fijne brunchtips.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Ga brunchen bij het Conservatorium hotel

Zondag = brunchdag. Wil jij dit weekend heerlijk brunchen met vrienden of familie? Dan zit je bij het Conservatorium hotel goed. Je kunt hier genieten van de meest uitgebreide brunch. Denk aan gerechten als oesters, kreeft omelet, of de perle imperial kaviaar – mocht je zin hebben in iets extravagants.

Wanneer:  
Elke zondag vanaf 12:30.

Waar:
Conservatorium hotel, Amsterdam.

Vier Vaderdag met een ijsco bij Miuz

Wat hopen we dat je vandaag Vaderdag met je vader of een vaderfiguur kunt doorbrengen. Is dat voor jou het geval en ben je in Amsterdam? Bezoek dan gelateria Miuz. Je hebt er de lekkerste ijssmaken: van appelsapijs tot burratagelato en van vegan pistacchio tot fruitige sorbetsmaken. Extra leuk: op Vaderdag krijgt je vader zijn ijsje gratis!

Wanneer:
Elke dag geopend van 12:00 – 22:00.

Waar:
Overtoom, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miuz Gelato Artigianale (@miuzgelato)

Stream de uitreiking van het Cultuurfonds Mode Stipendium

Oké, oké, niet helemaal een weekenduitje, maar wél een event dat je niet wilt missen: de elfde editie van het Cultuurfonds Mode Stipendium. Op 22 juni wordt de grootste modeprijs van Nederland uitgereikt. Oftewel: een financiële bijdrage van €50.000 en een wisseltrofee.

Eerder ontvingen onder anderen Ilja Visser (2011), Truus en Riet Spijkers (2013), Bas Kosters (2018) en Claes Iversen (2021) deze prijs al. Een mode-event dat je niet wilt missen, dus! Je hebt nog tot 22 juni om gratis een online kaartje te bemachtigen.

Dansen en eten bij Hoppaaa!

Foodfestivals blijven immens populair en dit weekend wordt Tiel verblijd met Hoppaaa!, een foodtruckfestival met uiteenlopende hapjes en drankjes. Denk aan borrelplanken, heerlijke cocktails en shared dining-gerechtjes. Naast eten kun je je ook nog met allerlei andere dingen vermaken. Zo kun je er dansen tijdens de Silent Disco of tijdens de live muziekoptredens en je kunt meedoen aan vele proeverijen. Heerlijk!

Wanneer:
17 tot en met 19 juni.

Waar:
Waalkade, Tiel.

Word je helemaal enthousiast van dit foodtruck festival, maar kun je dit weekend niet? Maak je geen zorgen. Het festival vindt niet alleen plaats in Tiel. Komend weekend vindt Hoppaaa! plaats in het Amaliapark in Utrecht, de week daarop in het Westdampark in Woerden en later ook nog in Volendam, Baarn, Gorinchem, Enkhuizen, IJsselstein en Huizen.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook