Je favoriete leren item gekreukt? Met deze tips krijg je kreukels eruit

Je leren item ziet er met deze tips weer als nieuw uit.

Kleding die je vaak draagt, gaat op den duur kreuken. En hoewel we dat van stoffen als viscose en katoen gewend zijn, kan ook leer kreuken. Unfortunately valt dit niet op te lossen door er een strijkijzer overheen te halen. Maar geen paniek! Wij delen dé hack om binnen no time de kreukels uit je favoriete leren item te krijgen.

Stomen

Geen stoomapparaat in huis? No worries. Hang je leren item in de badkamer terwijl je onder de douche staat. Doordat de warme stoom vrijkomt, zal de stijve stof een stuk soepeler worden. Op deze manier verdwijnen de kreukels vanzelf. Let op! Zorg er wel voor dat je het leer niet te dichtbij het water hangt, anders laten de druppels watervlekken achter op je leren item.

Alcohol

Leer is een stof die kan worden uitgerekt. Een simpele oplossing hiervoor schijnt alcohol te zijn. Test alleen wel eerst even een klein gebied om zeker te zijn dat het geen kleur zal afgeven. Alcohol maakt de stijve stof soepel, waardoor je met je handen de kreukels kunt gladstrijken. Let wel: op eigen risico!

Je leren item schoonmaken

Bijna iedereen heeft wel een leren item in zijn of haar kast hangen. Eens in de zoveel tijd willen we dat graag opfrissen of wassen. Helaas gaat dat (net als bij strijken) niet zo gemakkelijk als met andere kledingstukken. Je moet namelijk heel erg voorzichtig zijn met het wassen of schoonmaken van je leren item. Zit er een vlek in je item? Zorg er dan voor dat je dit binnen 15 minuten behandelt met een warme doek of tissue. Dep de doek of tissue over de net ontstane vlek, dit helpt om een diepe vlek te voorkomen. Als dit niet helpt, moet je er zacht overheen wrijven. Lukt dit niet? Stuur je leren item dan naar de stomerij.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws