Marie Claires weekendtips

Van cultuur snuiven tot genieten van een fruits de mer-plateau.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Afternoon sea

Schalen vol met oesters, kokkels, krab en kreeft: het fruits de mer-seizoen is weer geopend! Met een wit wijntje erbij is dit ultiem genieten onder de zon. En waar kun je beter een plateau fruits de mer bestellen dan aan de Zeeuwse kust? Aan de dijk van het prachtige natuurgebied het Zwin serveert restaurant Zilt & Zout verse Noordzeevis en fruits de mer. Hier krijg je een goedgevuld plateau met onder andere kreeft, koningskrab, garnalen en oesters. De omgeving van het restaurant leent zich daarnaast heel goed voor heerlijke fiets- of wandeltocht. Ideaal als activiteit voor een uitgebreide lunch op het mooie terras!

Wanneer:
Geopend van donderdag tot en met maandag.

Waar:
Kanaalweg 8, 4525 NA Retranchement.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zilt&Zout (@ziltenzout)

Lofi Amsterdam x Holland Festival

Zin in een feestje dit weekend? Lofi en Holland Festival brengen podiumkunst en nachtcultuur samen in het Westelijk Havengebied. Na de opening night op vrijdag 3 juni, rekt Lofi dit weekend de grenzen op van wat Holland Festival kan zijn met een clubnacht op het snijvlak van clubcultuur en podiumkunst. Op het programma staan onder meer Helena Hauff, Gabber Modus Operandi en Parrish Smith. De tweede clubavond richt zich enerzijds op traditionele en aan de andere kant op hardere genres die bij de jongere generaties opnieuw in de spotlight staan. Klinkt als een heerlijke combinatie!

Wanneer:
Vrijdag 24 juni van 20.00 tot 05.00 uur.

Waar:
Basisweg 63, 1043 AN Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lofi (@lofi.amsterdam)

De juwelen van Cartier

Kunst en cultuur meets fashion in Rotterdam dit weekend! Cartier is sinds deze week te zien met hun bijdrage aan de tentoonstelling ‘Here We Are! Women in Design’. De tentoonstelling ‘Hier zijn we! Women in Design 1900 – Today’ in de Kunsthal Rotterdam presenteert ruim honderd vrouwelijke ontwerpers die een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van modern en hedendaags design. De expositie toont een groots en uitgebreid overzicht dat het verhaal vertelt van pionierende vrouwen die opboksen tegen de regels van een door mannen gedomineerde maatschappij. Een van deze vrouwelijke pioniers was Jeanne Toussaint van Cartier, zij stond decennialang als artistiek directeur aan het roer van Cartiers juwelencollectie. Haar sieraden en andere luxe accessoires, gecreëerd voor de moderne, onafhankelijke vrouw, zijn te zien tijdens de tentoonstelling.

Wanneer:
18 tot en met 30 juni.

Waar:
Kunsthal Rotterdam.

weekendtips

Stranger things komt tot leven

Fans van Stranger Things, opgelet! Netflix brengt ter ere van de release van Stranger Things 4 Volume 2 het Creel House tot leven. De deuren van het welbekende vervloekte huis worden geopend in een immersive experience op een mysterieuze plek in het midden van Nederland. De Creel House Experience is slechts voor een beperkt aantal fans weggelegd, zij moeten een 11-cijferige code kraken om kans te maken op toegang tot het huis. Iets voor jou? Tot vrijdag 24 juni 23.59 uur kun je je kennis testen met vragen over de serie. Beantwoord je alle vragen juist? Dan wordt er een 11-cijferige code gedeeld om je deelname te bevestigen. Klein detail: je moet niet bang zijn voor spinnen als je dit huis betreedt!

Wanneer:
28 en 29 juni.

Thuis voor de buis

Geen fan van Stranger Things, maar wel zin in een weekendje Netflix & Chill? We’ve got you. Met (helaas) een regenachtig weekend voor de boeg, is het een heerlijk vooruitzicht om non-stop series en films te kijken op de bank. Kijk op Netflix bijvoorbeeld de eerste seizoenen van Królowa en First Class, of de comedy-film Queen. Nieuwsgierig wat er ’s nachts in een ziekenhuis gebeurt? Op Videoland is het tweede seizoen van de realityserie Spoedeisende Hulp In De Nacht nu streamen. Ook HBO Max heeft het aanbod weer aangevuld. Zo geniet je dit weekend van de romantische film Eternal Summer, of juist van een thriller als False Trail. Kortom: genoeg te streamen!

Bron: Zilt & Zout, Netflix, Kunsthal Rotterdam, Holland Festival, Nieuw deze week | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook