Marie Claires weekendtips

Van heerlijk eten tot fijne kijktips.

NYFW - Street Style

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek JP 1186

Zaandam is een hotspot rijker, in de vorm van restaurant JP 1886. Gevestigd in de oude Verkadefabriek telt JP 1886 maar liefst 140 zitplekken, twee terrassen en een botanische binnentuin. De kaart bestaat voornamelijk uit kleine gerechtjes die je kunt delen. Voor wie dat niet wil, zijn er ook een paar grote hoofdgerechten die allemaal zijn bereid op The Beast: een grill, slowcooker en smoker ineen.

Waar:

Oude Verkadefabriek, Zaandam.

Ga naar het Boom Chicago Comedy Festival in Amsterdam

Even lekker lachen doe je bij het Boom Chicago Comedy Festival, van 7 tot en met 17 juli. Een mix van Nederlandse en Engelstalige programmering combineert de top van zowel nationaal als internationaal comedytalent. Het festival brengt alle vormen van comedy samen: van improvisatie en stand-up tot klassiek cabaret en vernieuwend variété. Kortom, voor ieder wat wils. Wil je je eigen komische kant ontwikkelen? Ook dat kan, bij een van de workshops.

Wanneer:

Van 7 tot en met 17 juli.

Waar: 

Amsterdam.

Bezoek de derde Marie-Stella-Maris flagship store

Heel leuk nieuws voor fans van Marie-Stella-Maris: het label opent 8 juli haar derde flagship store in Utrecht. Het merk biedt de heerlijkste natuurlijke lichaamsverzorging, verrukkelijke huisparfums en mineraalwater. Net als de store in Amsterdam zal de derde winkel – gelegen aan de Choorstraat – een Refill Bar bevatten. Achterin de winkel kun je gratis je waterfles vullen met kraanwater.

Wanneer: 

Geopend vanaf 8 juli.

Waar:

Choorstraat 6, Utrecht.

-Utrecht

Ontdek vijftig nieuwe escapes in Nederland

Voor wie dolgraag wil ontsnappen aan de drukte, komen Rivella en Barts Boekje met de e-guide RUST! In deze online gids staan meer dan vijftig plekjes en oases van rust in de natuur. En deze parels zijn allemaal gewoon in Nederland te vinden. Van het BloteVoetenpark in Brunssum tot de zentuin op Prinseneiland in Amsterdam. RUST! is hier gratis te downloaden.

Bezoek Hendrick's Curieuze Komkommerkabinet

Sinds het begin van deze maand vertoont het reizend theaterfestival De Parade in samenwerking met Hendrick’s Gin een collectie van komkommercuriosa: Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet. De Parade en Hendrick’s Gin exposeren met het komkommermuseum in verschillende Nederlandse steden. Het komkommerkabinet vertoont een serie badderende, dansende, acrobatische en zingende komkommers als museumstukken. En gevulde glazen voor wie de juiste route bewandelt. Komt dat zien! Een kaartje bemachtig je hier en kost slechts €2!

Wanneer:

1 t/m 28 augustus.

Waar:

Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Kijktips

Plan jij liever een avondje Netflix of Videoland in? Lucky you, want er staan weer allemaal nieuwe parels op diverse streamingsdiensten. Voor de horror-liefhebber staat Incantation vanaf vrijdag 8 juli op Netflix. Kreeg jij geen genoeg van De Verraders? Dan staat sinds 9 juli De Verraders België op Videoland. En voor de hopeloze romanticus staat de film About Hope sinds vandaag op Prime Video. Veel kijkplezier!

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress