Dit zijn de minst bezochte landen ter wereld

Al eens van Tuvalu gehoord?

Woman swinging into nature in Norway.

We bezoeken graag plekken die familie, vrienden en kennissen nog nooit hebben bezocht. Maar écht off the beaten path reizen is best lastig in een wereld waarin elke vondst op Instagram wordt geslingerd. Onmogelijk is het daarentegen niet. Zo zou je een van de minst bezochte landen ter wereld kunnen vereren met een bezoek.

Reistrends

Door beperkte infrastructuur is het misschien lastig om de afgelegen uithoeken van de wereld te ontdekken, maar wanneer je arriveert zou het de reis maar zo waard kunnen zijn. Enkele landen op de wereld ontvangen slechts duizenden bezoekers per jaar, wat eigenlijk synoniem is voor een nog bijna onontdekt stukje aardbol.

3. Montserrat

Montserrat (niet te verwarren met de berg in Spanje) is een eiland gelegen in de Caribische zee en ontvangt jaarlijks 10.000 bezoekers. Het eiland trok veel bekijks toen Beatles-producer George Martin er een opnamestudio opende. Een vulkaanuitbarsting in 1995 riep het toerisme echter een halt toe, het verwoestte namelijk twee derde van het eiland. Inmiddels gaat het steeds beter met de heropbouw en dus ook met het toerisme.

Vele toeristen trekken naar het Caribische eiland om prachtige exotische vogels te spotten, hiken door prachtige gebieden of bezoeken de voormalige hoofdstad Plymouth: een plek die inmiddels ook bekend staat als het Pompeii van de Caraïben.

2. Marshalleilanden

Je hebt vast weleens van de Marshalleilanden gehoord, maar waar het ligt? Niet ieders topografische kennis gaat zo ver. De republiek bevindt zich grof gezegd tussen Hawaii en Papoea-Nieuw-Guinea en wordt jaarlijks bezocht door 7.000 reizigers. Het gebrek aan reizigers zit 'm niet in het feit dat niemand erheen wil, maar eerder omdat het zo lastig te bereiken is.

Leg je de reis af? Dan kun je genieten van de atollen waar de Marshalleilanden zo om bekend staan en hier kun je heerlijk duiken en het onderwaterleven verkennen.

1. Tuvalu

Per jaar trekken zo'n 3.000 bezoekers naar Tuvalu, een piepkleine natie die op de wereldkaart amper een stipje inneemt. Het licht in de Stille Zuidzee en het dichtstbijzijnde bekende eiland is republiek Fiji. Tuvalu kent 12.000 inwoners die verspreid leven over negen eilanden.

Als je niet van het strand houdt, is Tuvalu niets voor jou - de natie is behoorlijk plat. Maar als je wel een grote liefde voor the beach hebt is het perfect. Je kunt er prachtig snorkelen, duiken en relaxen op witte zandstranden.

Bron: Far and Wide | Beeld: iStock