Dit zijn de beste mascara's voor mensen met gevoelige ogen

Experts delen hun favoriete opties.

This mascara was made for me

Mascara is een staple in menig beautycase. Het is nu eenmaal een essentials onder make-up: met een klein laagje kun je al zorgen voor een verleidelijke wimperopslag. Maar dan moet je wel eentje gebruiken waar je ogen tegen kunnen.

Ingrediënten om te vermijden

Het juiste product kan je wimpers voorzien van volume en extra lengte. Maar dan moet je wel eerst de juiste mascara vinden, en het kan een flinke zoektocht zijn wanneer je gevoelige ogen hebt.

Een goede mascara vinden, vergt vaak wat zoekwerk. ”De ingrediënten in veel mascara’s die voor lengte en volume zorgen, kunnen je zicht negatief beïnvloeden", vertelt Mark Jacquot, klinisch directeur aan LensCrafters, aan Well + Good. Hij raadt daarom aan om altijd het label te lezen en vertelt dat je de volgende ingrediënten het beste kunt mijden: aluminiumpoeder, propyleenglycol, retinylacetaat en kleuradditieven.

Advies

Make-upartiest Molly R. Stern merkt dat mensen erg beginnen te tranen als ze niet goed tegen een bepaalde mascara kunnen. Het resultaat? Verpeste make-up. We kunnen ons daarentegen ook voorstellen dat alle ingrediënten op mascara’s lezen best een klusje is. Daarom een overzicht met de beste mascara’s voor gevoelige ogen:

Rimmel Lash Accelator Mascara Black 

Make-upartiest Molly R. Stern zweert bij deze mascara. Ze kiest deze altijd voor haar eigen wimpers, want haar ogen zijn naar eigen zeggen erg gevoelig. En de mascara doet gewoon wat je van een mascara verwacht: het zorgt voor lengte en het stimuleert ook nog eens wimpergroei.

Chantecaille Faux Cils Longest Lash Mascara

Deze mascara is duur, maar volgens Stern is het een investering waarmee je niet de mist in kunt gaan. Ze noemt het ook wel false wimpers in een flesje.

Ilia Limitless Lash Mascara

Een wat goedkopere mascara is deze Ilia mascara. Het is een natuurlijke mascara die je wimpers mooi krult en voor extra lengte zorgt. Ook worden je wimpers gehydrateerd door de bijenwas en Shea butter.

Crunchi Lashes For Days Mascara

Niet alleen make-upartiesten zijn lovend over deze mascara, maar ook de reviews zijn laaiend. Volgens veel mensen met gevoelige ogen is dit de enige mascara die geen jeukende ogen als resultaat heeft. Niet zo gek, want deze mascara wordt gemaakt van enkel natuurlijk ingrediënten.

Clinique Lash Power Mascara Long-Wearing Formula

Naast make-upartiest Stern is ook make-upartiest Alinia Lopez lovend over deze mascara. “Ik vind Clinique hét merk wanneer het aankomt op producten voor een gevoelige huid."

Bron: Well + Good, Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock