Outfitideeën voor als je zin hebt in een behaloze zomer

En ook enkele tips als het voor jou je eerste behaloze publieke outing wordt!

Het is warm. Correctie: het is heet. Om een sweat fest deze zomer zoveel mogelijk te voorkomen kiezen we voor de luchtere kleding in onze garderobe. Maar die beha? Niet bepaald een nuttige bijdrage om dat luchtige gevoel te bereiken. Voel je wel wat voor een behaloze zomer? Wij delen enkele outfitopties – en tips voor als je nog niet eerder sans brassière de zomer tegemoet ging.

Even wennen

To bra or not to bra, dat lijkt momenteel een beetje een dingetje te zijn. Maar een feit is en blijft dat een beha dragen niet verplicht is. Oké, er is een reden waarom mensen ze dragen. Ze geven je borsten steun en zorgen voor bedekking, maar het is (en blijft) je eigen keus of je 'm wilt dragen of niet. Dat gezegd hebbende, kunnen we ons ook wel weer voorstellen dat het wat onwennig is om opeens geen beha te dragen als je de bustehouder wel jaren droeg. Zoals celebrity stylist Cindy Conroy al tegen InStyle zei: "We mogen beha's dan wel haten, maar na jaren van een love-hate relationship, zijn we toch wel gewend geraakt aan het gevoel. Het gevoel van de beugel onder onze borsten is normaal geworden, dus wanneer die weg is, ga je je een beetje gek voelen."

Al is het gekke gevoel harstikke overkomelijk. Dus wil je die beha ditchen? Keep on reading! 

Een zwarte top is je beste vriend

Vind je het een onwennig idee om geen beha te dragen, maar wil je het wel? Dan raadt designer Kaitlin Barthold aan om een zwarte top te dragen voor je eerste publieke outing zonder beha. "Een zwarte (tank)top is fantastisch, omdat het ondoorzichtig blijft, zelfs als je je lichaam uitrekt of als hij wat strak zit."

Losse blouses met kopen are the way to go

Ook een goed idee volgens Barthold: losse blouses. "Het dragen van losse blouses met knopen is een geweldige optie. Zorg er wel voor dat ze niet te doorschijnend zijn – tenzij dat de stijl is waarnaar je op zoek bent." Ga je behaloos naar het werk in een blouse? Dan raadt Barthold wel aan om er eentje te kiezen van zijde, rayon of licht katoen, omdat die het meest comfy zitten en er het meest professioneel uitzien.

Draag wat je wilt

Uiteraard werken ook andere stijlen fantastisch! We hebben hieronder nog wat meer outfitinspiratie voor je opgezocht - want naast zwarte tops en losse blouses zijn er nog veel meer fabuleuze opties voor een behaloze zomer.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @camillecharriere

Timing

Een fantastische outfit maakt het makkelijker om met (tijdelijk) beha-pensioen te gaan, maar uiteindelijk moet je het gewoon doen. Begin in dat geval klein. Ga bijvoorbeeld eerst eens naar de supermarkt, sans beha. Of ga op bezoek bij een vriendin thuis, voordat je meteen een hele dag op de hort gaat zonder je beha. "Het zit 'm erin dat je een punt bereikt waarop je er niet meer aan denkt", vertelt stylist Jordan Stolch. "Dat je niet aan je kleding friemelt of het compenseert door je schouders naar voren te laten hangen of door een andere slechte houding aan te nemen."

Bron: InStyle | Beeld: BrunoPress, Instagram