Kun je je haar beter ’s ochtends of ’s avonds wassen? Dit zeggen experts

Is het een wel beter dan het ander?

Lees ook

Het is een onderwerp waar vaak over wordt gediscussieerd: het wassen van je haar. De een doet dat altijd ’s avonds, de ander ’s ochtends. Ook zijn er mensen die overdag hun haar wassen, bijvoorbeeld vlak na het sporten. Wat is nu qua timing nu eigenlijk het beste voor je lokken?

Haartypen

Er blijkt geen eenduidig antwoord op die vraag te zijn, want volgens experts hangt het volledig af van je haartype. “Wie fijn haar heeft dat snel vet wordt, kan het best ’s ochtends onder de douche springen”, aldus haarstylist Tyler Colton. “Breng dan vooral shampoo op de haarwortels aan en laat de rest door je lokken spoelen. Heb je dik haar, dan maakt het niet zoveel uit wanneer je het wast. Dan hangt het vooral af van wat je zelf fijn vindt en hoe lang je ’s ochtends nodig hebt om je coupe in model te brengen.”

Advies

Haarstylist Amy Bradbury zegt hetzelfde tegen Bustle. Daarnaast adviseert ze vrouwen met krullen en veel slag om hun haar ’s avonds te wassen. “Zo ben je voor je de deur uit moet niet al te veel tijd kwijt aan het drogen en in model brengen.” Wat voor look je wilt, speelt ook nog een rol. “Wil je steil haar, was het dan ’s ochtends”, aldus kapper Michael David. “Wie een nonchalante, beachy look wil, kan het beter de avond van tevoren wassen.” Duidelijk!

Bron: Marie Claire archief, Bustle | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook