De meest iconische films met Olivia Newton-John

De actrice heeft een prachtige lijst met films op haar naam staan.

Actrice Olivia Newton-John is 8 augustus op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice is natuurlijk alom bekend door haar rol als Sandy in Grease, maar heeft nog in talloze andere films gespeeld.

Beste films

Olivia’s rol in Grease bleek haar doorbraak te zijn, waarin ze iconische nummers als You’re the One That I Want samen met tegenspeler John Travolta zong. Ter ere van haar nalatenschap delen we haar beste films door de jaren heen.

Xanadu

Wanneer een Griekse muze genaamd Kira naar de aarde komt, inspireert ze kunstenaar Sonny Malone om samen te werken met bouwmagnaat Danny Mcguire (Gene Kelly) en een roller-skating nachtclub te bouwen met de naam Xanadu. Olivia’s disco-optreden in Xanadu bewees dat ze echt alles kon… en dat op rolschaatsen!

Two of a Kind

John Travolta en Olivia Newton-John hebben niet alleen chemistry in de musical Grease als Danny en Sandy. Ook in de ’80s romantische fantasy Two of a Kind spat de liefde van het witte doek. In deze film proberen vier engelen een koppel, gespeeld door John en Olivia, te gebruiken om de aarde en de mensheid te redden.

It’s My Party

Deze LGBTQIA+-drama was een van de eerste films die AIDS-patiënten met waardigheid neerzette. Het verhaal is gebaseerd op de dood van de ex-geliefde van de director van de film, Harry Stein. In de film zien we een tweedaags feest waarin een architect die, bij wie AIDS is vastgesteld, besluit een etentje te organiseren voor al zijn familie en vrienden. Aan het einde van de festiviteiten is hij van plan zijn leven te beëindigen.

Sordid Lives

Sordid Lives is een onafhankelijke komedie die inmiddels een cult classic is geworden. De film vertelt het verhaal van een familie die samen komt na het overlijden van hun matriarch. Olivia speelt de rol van Bitsy Mae Harling – een lokale zangeres met een slechte reputatie.

Grease

En we sluiten deze lijst natuurlijk af met dé film der films: Grease. De good-girl-gone-bad Sandy Olsson is in onze ogen het meest onvergetelijke personage dat Olivia Newton-John heeft gespeeld en we zullen de film dan ook nog vaak met veel plezier terugkijken. Tell me about…stud!

Bron: Popsugar | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws