Dé manier om subtiele laagjes te creëren: de cobra-haircut

Deze coupe zorgt voor instant body en beweging.

Wat bedenken ze toch altijd bijzondere namen voor verschillende haarstijlen. Er is inmiddels een hele dierentuin aan manieren om je haar te laten knippen en de cobra-haircut is daar één van. En geen zorgen: het betekent niet dat er hele happen uit je haar worden geknipt, het is juist het tegenovergestelde.

Face-framing

De cobra-haarstyle is een variant op de populaire face-framing laagjes – hele heftige lagen die als gordijnen langs je gezicht vallen om zo letterlijk je gezicht te framen. De cobra-haircut is daar dus de subtiele versie van en het werkt voornamelijk goed bij mensen met lang haar dat al gauw sluik voelt.

Beweging

"De cobra-coupe is lang haar met lagen die ongeveer vijf centimeter onder de kin beginnen", vertelt haarstylist Nunzio Saviano aan Popsugar. De laagjes beginnen dus wat lager dan face-framing layers, maar gaan wel dezelfde richting uit - schuin naar onderen. "De lange lagen worden geknipt volgens de vorm van het hoofd. Deze techniek verwijdert het gewicht aan de onderkant zonder het haar er dun uit te laten zien, wat zorgt voor body en beweging."

@nunzionyc #cobra #cobrahair #cobrahaircut #layeredhaircut #layers #foryou #hairtok #nunziosavianosalon #foryourpage #fyp #nychairstylist #nunzionyc ♬ First Class - Jack Harlow

De naam werd bedacht toen Nunzio bezig was met het stylen van de cobra-coupe. Hij gebruikte een brede krultang en creëerde krullen aan de onderkant van het haar van zijn klant. Doordat hij de krullen afwisselde qua richting, krulden ze om elkaar heen en kreeg het een slangen effect.

Fijner haar

"Deze look werkt bij elke haartextuur; de voordelen zijn geweldig voor vrouwen die niet houden van zware of face-framing lagen, maar toch body en beweging in hun haar willen. Het werkt ook goed bij dunne, fijnere haartypes, waar traditionele lagen misschien te heftig voor zijn", zegt de haarstylist. Direct maar een afspraak bij de kapper maken?

Bron: Popsugar | Beeld: Mathilde Langevin