Lili Reinhart over nieuwe film: ‘Ik ben er trots op dat ik eruitzie als een normaal mens’

De actrice vindt het belangrijk dat we ook hoofdrolspelers zien zonder size zero.

Sinds zo’n twee weken is de film Look Both Ways met Lili Reinhart te zien op Netflix. De actrice, die de film ook zelf produceerde, is erg blij met de film, met name op de manier waarop de personages worden neergezet. In de nieuwe Grazia vertelt ze er meer over.

Normale lichamen

In het verleden heeft actrice Lili Reinhart zich vaak uitgesproken over haar geestelijke gezondheid en body image. Zo deelde ze aan het begin van het jaar nog op Instagram dat ook zij worstelt met obsessieve gedachten over haar lichaam. Representatie van lichamen die niet maatje zero zijn, is volgens haar dan ook erg belangrijk. Iets wat ze ook in haar film Look Both Ways liet terugkomen.

“Ik ben trots dat ik eruitzie als een normaal mens, in het echt en in de film”, vertelt Lili daarover in de nieuwste Grazia. “Nergens in deze film hebben ze geprobeerd me er anders uit te laten zien dan ik echt ben. Natalie (haar personage, red.) is heel zelfverzekerd. Ze laat zichzelf zien met haar modekeuzes. Dus konden we aan de slag met heel veel kleuren. Ontzettend leuk, en ik ben heel trots op het eindresultaat. Het is belangrijk voor me dat we ook hoofdrolspelers zien die geen size zero hebben en die een normaler ogend lichaam hebben, zoals ikzelf.”

Richten op mentale gezondheid

Lili heeft zelf ook een eigen productiemaatschappij. Betekent dit dat ze zich daarmee ook graag wil richten op de representatie van alle lichamen? “Ja en nee”, vertelt ze. “Met m’n bedrijf wil ik vooral verhalen vertellen over mental health, hoe mensen in hun twenties worstelen. Daar valt body image natuurlijk onder. Maar ik vind het zeker zo belangrijk dat in mijn projecten mannen en vrouwen zitten van alle maten, vormen en huidskleuren.” Hear, hear! 

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws