Ai: dit schadelijke effect heeft aceton op je nagels

Maar met de juiste nazorg kun je gelukkig veel goedmaken.

Lees ook

Een look met afgebladderde nagellak? Wij passen. Dus wanneer nagellak nog maar net begint af te bladderen, halen wij het kleurtje er al af met nagellakremover. Vaak toch wel eentje waar aceton in zit. Maar zoals je misschien al wel hebt gemerkt, worden je nagels daar niet gezonder van.

Wat doet aceton precies?

Aceton is een chemisch oplosmiddel dat al tientallen jaren gebruikt wordt om nagellak te verwijderen van je nagels. En al die jaren waarschuwen deskundigen ons al voor de schadelijke effecten van dit chemische middeltje. Alleen al het bestaan van aceton-vrije removers betekent dat aceton waarschijnlijk niet heel erg goed is voor je nagels. Toch is Woman and Home op onderzoek uitgegaan en vroegen ze aan experts: ‘Is aceton slecht voor je nagels?’.

Schadelijk

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Alle experts die zijn ondervraagd, waren het erover eens dat aceton wel degelijk schadelijk is voor je nagels. Maar, voordat je je nagellakremover in de prullenbak gooit, gelooft nagelstyliste Sara Sordillo dat problemen met aceton zouden kunnen ontstaan door de manier waarop je het gebruikt.

Zo laat ze weten: “Aceton droogt uit, maar zou geen schade moeten veroorzaken als je het goed gebruikt. Breng na het gebruik onmiddellijk nagelolie aan, om te hydrateren wat er verloren is gegaan door de aceton.”

Aceton-vrije removers

Nu we weten dat aceton slecht is voor de conditie van je nagels, weten we het zeker: we kunnen beter nagellakremover zonder dat ingrediënt in huis halen. “Aceton-vrije removers zijn thuis prima te gebruiken voor het verwijderen van gewone nagellak op je handen en voeten. Het duurt misschien wel iets langer dan met aceton, maar het is zeker de moeite waard”, aldus Sordillo.

Bron: Woman and Home, Dingen voor vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook