Thuiswerken in de winter? 58 procent van werkgevers wil het weer

De helft van de werkgevers wil daarmee geld besparen op energiekosten.

Kachel uit en lekker op kantoor zitten? Met de stijgende energieprijzen lijkt dat een goede manier om geld te besparen. Een groot deel van de werkgevers ziet dit alleen anders, en zien hun personeel liever weer thuiswerken.

Work from home

Thuiswerken leek langzaamaan te verdwijnen nadat de pandemie voorbij was, maar daar lijkt deze winter verandering in te komen. Uit onderzoek van freelance platform Fiverr, dat werd gehouden onder vijfhonderd managers, blijkt dat werkgevers liever minder mensen op kantoor zien.

Stijgende energiekosten

Zo wenst momenteel 72 procent van de werkgevers dat werknemers op kantoor komen om te werken, maar dat aantal daalt flink zodra de winter begint. Door de koude temperaturen en stijgende energieprijzen, geeft 58 procent van de leidinggevende aan dat de plannen rondom het thuiswerken te wijzigen. De helft (49 procent) stelt zelfs te willen besparen op energiekosten door werknemers vanuit huis te laten werken.

“Werkgevers zoeken noodgedwongen naar manieren om te besparen en hebben tijdens de pandemie ondervonden dat werknemers thuis ook hun targets halen”, zegt Peggy de Lange van Fiverr. Dat veel werknemers hier wel op zitten te wachten, komt ook in het onderzoek naar voren. Zo geeft bijna de helft (47 procent) van de ondervraagde werknemers aan te stoppen met hun huidige baan wanneer remote werken niet meer mogelijk is.

Compensatie

Maar thuiswerken kost je natuurlijk ook geld. Denk aan de stroom die je gebruikt, om over het aantal koppen koffie maar te zwijgen. Daarom verwachten werknemers ook dat ze een compensatie van hun werkgever krijgen. “Als je personeel in de wintermaanden juist vraagt om weer thuis te werken, vanwege stijgende energiekosten, zullen zij daar ook voor gecompenseerd willen worden”, stelt De Lange.

Bron: Fiverr | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws