Winter coating is een variatie op cuffing season en dit betekent het

Pas op dat je niet té comfortabel met een winter coater wordt...

Happy young couple relaxing talking laughing drinking coffee tea

De herfst is aangebroken en dat betekent dat het cuffing season (oftewel het koppelseizoen) officieel begonnen is. Maar er blijkt een variant te zijn op dit cuffing season en dat is winter coating. Als jij wel eens hebt meegedaan aan het koppelseizoen, heb je je mogelijk ook al eens schuldig gemaakt aan winter coating...

Cuffing season

Nu de koudere maanden naderen, zoeken mensen toch naar een significant other om de winter mee door te komen. In plaats van te blijven hangen bij een zomerliefde, gaan singles op zoek naar een serieuze relatie om mee te nemen naar de feestdagen met familie en om zich lekker aan op te warmen op de bank tijdens de koude wintermaanden. Het klinkt wat oppervlakkig, maar het is wel degelijk een trend die opgemerkt wordt in datingland. Dating app Inner Circle merkt dat bijvoorbeeld ook en zag gelijk een nieuwe trend: winter coating.

Winterjas

Het is eigenlijk het makkelijkst om de trend uit te leggen via de oorsprong van de naam. Zoals je een winterjas weer uit de kast trekt als het wat kouder begint te worden, zo doen winter coaters dat ook met het zoeken naar een relatie. En zodra de eerste zonnestralen weer beginnen te schijnen in de lente en de winterjas weer terug de kast in gaat, zo verbreken zij de relatie ook zo snel weer.

"Winter coaters zoeken potentieel relatiemateriaal meestal bij mensen die ze al eerder hebben gedate (net als een betrouwbare, bekende winterjas) en gaan verder waar ze met die persoon gebleven zijn", zegt Inner Circle. Uit onderzoek van de datingapp blijkt dat 52 procent van de singles wel eens gecontacteerd is door een voormalige vlam om het weer eens te proberen, maar 71 procent daarvan zei dat het uiteindelijk niks werd.

Laagdrempelig

Waarom dan niet met een nieuw iemand op date gaan? Crystal Cansdale, datingexpert bij Inner Circle, legt het uit. "Dit jaar, door de hogere rekeningen waardoor mensen minder gaan daten, is er het extra risico dat mensen teruggaan naar oude flirts." Ze zegt dat winter coating het comfort biedt van laagdrempelige dates, zoals samen Netflixseries kijken, in plaats van daadwerkelijk te daten. Dat kan alleen met iemand met wie je die dynamiek al hebt opgebouwd en die je al enigszins kent.

Verwachtingen

Klinkt gezellig, maar als jij andere verwachtingen hebt en in de lente weer wordt gedumpt, dan is dit natuurlijk niet fijn. Het is daarom dus goed om hier het gesprek over aan te gaan, zegt Cansdale. Daarnaast is het goed om je tijd te nemen. "Ik zou mensen waarschuwen om niet te snel ergens in te springen, helemaal als je al eerder met diegene hebt gedatet", zegt ze. Aangezien winter coaters het proces vaak veel te snel willen doorlopen, omdat ze weten dat dit maar voor een korte periode is, is het goed om hier bij stil te staan.

Als laatste zegt de expert dat jullie niet direct té comfortabel moeten worden bij elkaar. "Het casual houden is prima, maar waak er wel voor dat die ander genoeg effort in jullie stopt en dat het niet na een paar weken voelt alsof jullie een oud-getrouwd-stel zijn." Zo kom jij de winter wel door.

Bron: Stylist | Beeld: iStock

Lifestyle
  • Happy young family couple relaxing talking laughing holding cups drinking coffee tea sitting on bed together in bedroom, loving husband and wife bonding enjoying pleasant conversation at home