Gird your loins: komt er een vervolg op The Devil Wears Prada?

Anne Hathaway is er vrij duidelijk over...

THE DEVIL WEARS PRADA (2006) - STANLEY TUCCI  - ANNE HATHAWAY.

Het is al zestien (!) jaar geleden dat The Devil Wears Prada in ons leven kwam en we de wonderlijke wereld van Runway leerde kennen. Al jaren wachten fans smachtend op het vervolg, maar gaat die er eigenlijk wel komen?

The Devil Wears Prada

Van de grappige oneliners tot de onvergetelijke modemomenten en – natuurlijk – Meryl Streep die een monoloog houdt over de kleur cerulean: de film zit vol ingrediënten waardoor we blijven kijken. Hoewel we de film al duizend keer hebben gezien, gaat ons modehart nog steeds harder kloppen als 'Vogue' van Madonna begint en we Andy Sachs (Anne Hathaway) in een briljante compilatie over straat zien paraderen in verschillende outfits.

Maar of er ook een tweede deel komt, dat hing nog een beetje in de lucht. Schrijver Laura Weisberger, die de gelijknamige roman heeft geschreven, heeft wel een vervolg geschreven op het eerste deel, genaamd Revenge Wears Prada: The Devil returns.

De scène die we allemaal kunnen dromen. Beeld: BrunoPress

Komt er een vervolg?

Gaan we het vervolg ook nog op het witte doek zien? Daar lijken maar geen plannen voor te komen. Tijd dus om de hoofdrolspeelster aan de tand te voelen, dacht ET Online. In een interview op de rode loper voor haar nieuwste film, Armageddon Time, werd Anne direct gevraagd of er een vervolg op de modefilm in de maak was.

Slecht nieuws voor fans, want de actrice is daar vrij duidelijk over: "Er komt geen vervolg. Het gaat niet gebeuren. Het is net alsof we het niet kunnen doen." Volgens haar kunnen we dus beter The Devil Wears Prada opnieuw kijken.

Iconische film

Maar niet alleen Anne denkt daar zo over, ook Emily Blunt (Emily) heeft laten weten dat ze geen vervolg wil spelen. Ze zou wel geïnteresseerd zijn, maar ze gelooft dat het vervolg op de originele iconische film het zou verpesten. Daar zijn we het helemaal mee eens!

Dus zetten we voor de duizendste keer de film aan en zingen we luidkeels mee met 'Suddenly I See'. Pak de popcorn er maar bij!

Bron: Marie Claire AUS | Beeld: BrunoPress