Anne Hathaway deelt wat haar favoriete outfit was in The Devil Wears Prada

Haar karakter Andy Sachs droeg een aantal iconische stukken in de film.

Cannes Armageddon Time screening NG

Ze heeft inmiddels een indrukwekkend cv (en won zelfs een Oscar), maar we zullen Anne Hathaway nooit vergeten als Andy Sachs in The Devil Wears Prada. Nu, zestien jaar na het verschijnen van de film, deelt de actrice welke outfit van haar karakter het meest bij haarzelf past.

Favoriete outfit

Er is een aantal films dat je in je leven een keer gezien moet hebben. Volgens de Academy zijn dat misschien Ben-Hur, Lord of the Rings of Gone with the Wind. Volgens ons is het The Devil Wears Prada. Het is al zestien jaar geleden dat de film verscheen, maar zo af en toe kunnen we het niet laten om in de film te duiken. En wij zijn niet de enigen, want in een interview met Interview Magazine vroeg designer Michael Kors welke outfit uit TDWP het meest Anne was – en dat geldt dan ook wel een beetje als haar favo, toch?

Voordat Anne ingaat op de vraag van de designer, legt ze eerst haar relatie met Michael uit. De twee gaan blijkbaar way back. "Michael en ik woonden vroeger in hetzelfde gebouw. We hadden de leukste lobby in New York op dat moment", vertelt ze. Maar de vraag van haar vriend, noemt ze een 'chicken-and-egg question', "want wat ik als mijn stijl beschouw, is zo beïnvloed door Patricia Field sinds ik met haar begon te werken." Maar als ze dan toch iets moet noemen, is dat de outfit die haar karakter droeg naar het James Hoult-feest. "Die fluwelen Chanel-jas die tot op de knieën kwam, en dan de minirok en de kousen en de slouched laarzen." Al vermoedde Anne dat de outfit nog niet helemaal af was en dat het ging om een sample: "Ik vond er de hele tijd naalden in terug."

Kleding faux-pas 

Voor het interview sprak Anne niet alleen met Michael Kors, maar ook met Marc Jacobs. Deze designer wilde van haar weten of ze ook spijt heeft van een kledingstuk dat ze ooit droeg. Anne moet toegeven dat er inderdaad zo'n kledingstuk was. "Er was een moment toen ik erg jong was en mezelf kleedde voor een event. Ik stapte op de red carpet en ik wist niet dat mijn jurk doorschijnend was en ik droeg geen beha", begint ze. "Het was een lange loper en op geen enkel moment stopte een van de vele fotografen om me een heads-up te geven of om me een jasje aan te bieden. Ik ben niet naïef. Ik verwacht het niet, maar het is wel iets wat ik voor een ander zou doen als ik het zag. Dus ik zou dat moment gewoon willen wissen, het was verschrikkelijk."

Bron: Interview Magazine, Glamour USA | Beeld: The Devil Wears Prada/Pinterest, BrunoPress