Expert adviseert: zo sleep je die droombaan binnen

Notitieboekjes en pennen gereed!

Van het werken bij een modetijdschrift tot geld verdienen met je hobby: droombanen komen in verschillende vormen. Vind je het spannend om de big leap te nemen of weet je niet waar je moet beginnen? Een expert geeft handige tips.

Droombaan

Droombanen, klein of groot, zijn binnen handbereik. Met dat gegeven is het dus zeker niet onmogelijk om die droombaan binnen te slepen, al moet je daar wel het nodige voor doen. Lifecoach Paige Schmidt vertelt aan The Everygirl hoe je dit voor elkaar krijgt.

1. Zoek uit wat je wil

Of je nu als hoofdredacteur aan de slag wil bij een magazine of je eigen onderneming wil starten, het begint allemaal bij het uitzoeken van je passie. Een moeilijke opgave, vooral als je nog geen idee hebt wat dat precies is. Dit kun je volgens Schmidt verlichten door het woord te veranderen door ‘zinvol’ of ‘leuk’. Stel jezelf de vraag: wat zou je gratis doen? Wat zou je doen tot 2 uur ’s nachts, gewoon omdat je dat wilt? Het antwoord kan al op het puntje van je tong liggen.

2. Visualiseer het voor jezelf

Als je eenmaal weet waar je blij van wordt, is het zaak om een stap verder te gaan. Visualiseer hoe dat eruitziet of hoe jij wil dat je toekomstige zelf is. Dit kun je doen met een vision board, een collage of door woorden uit te zoeken die jij belangrijk vindt. Houd hierbij alleen rekening met wat jij wil en niet wat anderen van je verwachten. In het creatieve proces kom je al een hoop te weten over jezelf.

3. Word de manager van je toekomstige zelf

Heb je in beeld gebracht wat voor baan je wil hebben? Dan is het alleen nog een kwestie van doen, hoe moeilijk dat ook lijkt. Onderzoek welke kwaliteiten belangrijk zijn voor jouw droombaan en ontwikkel jezelf middels cursussen of bijscholing. Platforms zoals LinkedIn en Instagram kunnen je helpen om in contact te komen met mensen uit het werkveld, die misschien ook nog handige tips voor je hebben. Verbreed je kennis en probeer met netwerken meer te leren over je toekomstige werkveld en baan. Knowledge is key!

4. Geloof in jezelf

Je kan alles voor jezelf opschrijven en visualiseren, maar uiteindelijk komt het erop neer hoe jij je voelt. Daarom is het belangrijk dat je gelooft in jezelf en in het pad wat je gaat betreden. Een compleet nieuwe baan kan immers spannend zijn, vooral als je een heel nieuw werkveld betreedt. Schmidt ziet bij haar in de praktijk een hoop vrouwen die weinig vertrouwen hebben in hun keuzes, en zichzelf daardoor onbewust saboteren. Vergeet ook niet dat het beeld op social media niet altijd eerlijk is en probeer je daardoor ook niet te vergelijken met anderen. Iedereen heeft immers zijn eigen tempo – en soms moet je eerst wat ervaring op doen met andere banen voor je uiteindelijk je droombaan kunt uitoefenen.

5. Breng alles samen

Ben je klaar voor je volgende stap in misschien wel een onzekere wereld, omdat je bijvoorbeeld een eigen onderneming wil starten terwijl je een steady baan hebt? Probeer alles stapje voor stapje te doen en kijk hoe ver het je brengt. Blijf visualiseren en sta open voor nieuwe informatie. Dan gaat het zeker goed komen!

Bron: The Everygirl | Beeld: The Bold Type

Laatste nieuws