Waarom je beter geen parfum in je haar kunt spuiten

Je doet je hoofdhuid en je lokken er geen plezier mee.

We willen allemaal dat ons haar fantastisch ruikt. De kans is groot dat je om die reden weleens parfum in je lokken hebt gespoten, maar blijkbaar kun je dat beter niet meer doen.

Slecht voor je haar én hoofdhuid

Ja, je lokken ruiken heerlijk als je er parfum in spuit, maar je blijkt hier een hoge prijs voor te betalen. Je kunt er namelijk de gezonde pH-balans van je hoofdhuid mee verpesten. Parfums bevatten veel alcohol (dit om de geur langer te behouden), maar we weten ook dat je huid helemaal niet blij wordt van alcohol.

Alcohol kan je hoofdhuid erg irriteren en droog maken. Wil je niet, want dat kan weer resulteren in schilfers, en die roosachtige dode huidcellen willen we altijd voorkomen. O, en het is ook nog eens schadelijk voor je lokken. Alcohol kan ook je lokken uitdrogen. Spuit je een keer parfum in de punten van je haar? Dan is de schade nog wel te overzien, maar op de lange termijn kan het voor droog haar zorgen.

Uitdrogen

Ook Sophie Hilton, oprichtster van Not Another Salon weet dat parfum een negatief effect op je hoofdhuid en lokken kan hebben. “We staan er niet altijd bij stil hoe hoog het alcoholgehalte in parfum is als we het in onze nek spuiten”, vertelt ze aan Stylist. Ze vervolgt dat wel een derde van het parfum onmiddellijk wordt opgenomen als we het daar spuiten. En omdat onze lokken tegen onze nek aanzitten, komt wel een derde van het parfum ín onze haren terecht. Maar het kan erger, weet Hilton. “Sommige vrouwen sprayen parfum ook rechtstreeks in het haar, wat leidt tot droogheid.” Het moge dus duidelijk zijn dat je geen parfum meer in je haar moet spuiten.

Overigens zijn er ook alternatieven om je haar lekker te laten ruiken als je geen zin hebt om het weer te wassen, zoals hair mists.  Niet alleen zorgen die ervoor dat je manen heerlijk ruiken, maar sommigen hebben ook nog eens een hydraterende werking op je lokken. Een betere win-winsituatie kun je niet krijgen!

Bron: Stylist | Beeld: iStock

Laatste nieuws