Marie Claires weekendtips

Van een Alice in Wonderland afternoon tea tot leuke Duitse kerstmarkten.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Koninklijk borduurwerkje

Sinds kort kun je de tentoonstelling ‘Koninklijk borduren – verhalen en vakmanschap’ van het Tilburgse TextielMuseum bewonderen. Niemand minder dan onze eigen koningin Máxima heeft aan de tentoonstelling meegewerkt. De tentoonstelling is dé kans om een glimp op te vangen van het bijzondere borduurwerk. Hierna zullen de gordijnen in de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch komen te hangen, en daarmee zijn ze niet langer door het grote publiek te bewonderen.

Wanneer: 
Tot en met 29 mei 2023.

Waar:
TextielMuseum | Goirkestraat 96, Tilburg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TextielMuseum (@textielmuseum)

White Label Project Pop Up

Wil jij graag meer impact-driven merken en artiesten leren kennen van over de hele wereld? Dan zit je dit weekend goed bij Studio Amjé, waar de White Label Project Pop Up plaatsvindt. White Label Project zet zich in om vrouwen en lokale gemeenschappen te empoweren en om duurzame materialen en vakmanschap te promoten. In de pop-up vind je dan ook een selectie van duurzaam interieurdesign, modeaccessoires, sieraden en kunst van onder andere Studio Conchita, Manava, Fringe en Matamba.

Wanneer:
Van 8 tot en met 11 december.

Waar:
Studio Amjé | Beulingstraat 21, Amsterdam

Maak een heerlijke cocktail

Geen betere maand dan december om te experimenteren met heerlijke dranken. Op The Table Of Ocho – een feestelijk inspiratieplatform, gecreëerd door BACARDÍ en chef London Loy, die volledig in teken staat van een thuisdiner met 8 vrienden – kun je de heerlijkste recepten voor cocktails vinden (en gerechten die er goed bij smaken). Onze favoriet? Dat is de Ocho Old Cuban:

Dit heb je nodig voor 1 cocktail:

  • 40 milliliter BACARDÍ Reserva Ocho
  • 50 milliliter Martini prosecco
  • 20 milliliter versgeperst limoensap
  • 8 muntblaadjes
  • 2 scheutjes Angostura Bitters (optioneel)
  • Garnering: muntblaadje

Wat moet je doen?

  • Vul de shaker met ijs en voeg alle ingrediënten behalve de prosecco toe.
  • Shake 30 seconden krachtig en schenk uit in een gekoeld coupeglas tot net over de helft van het glas.
  • Vul verder aan met prosecco tot het glas gevuld is.
  • Garneer met een muntblaadje and enjoy!

Bezoek een kerstmarkt bij onze oosterburen

In Nederland worden de kerstmarkten steeds mooier en groter, maar in Duitsland spannen ze nog altijd de kroon. Een Duitse Weihnachtsmarkt bezoeken mag dus niet op je kerstbucketlist ontbreken. En je hoeft er heus niet heel ver voor te reizen. Die in Oldenburg is vanaf Groningen in anderhalf uur te bereiken en in twee uur rijd je vanaf de Groningse hoofdstad naar Bremen. Of bezoek die in Münster, wat vanaf Enschede een uurtje rijden is. En dan heb je ook nog die in Düsseldorf en Keulen. Deze plekken zijn vanaf Roermond in 45 minuten en 60 minuten te bereiken. Vanaf Amsterdam doe je er iets langer over: ongeveer drie uur.

Aan de high tea

Ja, het is december, maar heus niet alles is in kerstsfeer. Neem nu de Alice in the Grand Wonderland Afternoon Tea in Amsterdam Waldorf Astoria. Deze high tea is echt next level. Onder leiding van patissier Alice Stancanelli creëren de grand patissiers een bijzondere afternoon tea die geïnspireerd zijn op de beroemde roman Alice in Wonderland van Lewis Carroll.

Streamen maar

Ja, er is ontzettend veel leuks te doen. Maar omdat de decembermaand al zo druk is, kunnen we ons ook wel voorstellen dat een middagje of avondje op de bank aanlokkelijk klinkt. Bovendien valt er momenteel genoeg te streamen. Op Netflix stream je nu de eerder afleveringen van de Harry & Meghan-documentaire. Op Videoland kijk je seizoen 6 en 7 van Married at First Sight UK en op Disney+ kijk je nu het eerste seizoen van de thriller Hiero.

Openingsbeeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook