Waarom iedereen het over het kapsel van Lucia uit The White Lotus heeft

De retroflip is het it-kapsel van het moment.

Voor liefhebbers van satire, dramatische scènes en fabulous personages is de hitserie The White Lotus zeker een aanrader. Naast een sterrencast, is het ook de knappe looks en kapsels die het gesprek van de dag zijn – en de Sicilian bob van Lucia voert daarbij de boventoon.

The White Lotus

In het eerste seizoen van The White Lotus arriveert een groep ‘superrijken’ in een tropisch resort op Hawaï. Sommigen zijn op huwelijksreis, anderen op de vlucht voor hun verleden en de rest puur om te relaxen. De personages zijn allesbehalve sympathiek, en dat terwijl het personeel er alles aan doet om hen een geweldige tijd te bezorgen. Kortom, genoeg ingrediënten voor komische momenten en dramatische oneliners.

De cast is van te smullen, en zien we onder andere Jennifer Coolidge, Syndey Sweeney (bekend van Euphoria) en Theo James in de Amerikaanse dramaserie. En goed nieuws voor fans, want het tweede seizoen staat al op HBO Max en seizoen drie komt er ook aan.

Sicilian bob

Maar naast de grappige en duistere taferelen van de serie, krijgen we ook een hoop inspiratie voor kleding en make-up. En met name de retroflip maakt furore, die Lucia (Simona Tabasco) in het tweede seizoen draagt. Lucia werd niet alleen een van de meest populaire personages van de show, ook groeide zij uit tot een van de meest invloedrijke stijliconen van dit moment. En dat is niet zo gek, als we de haarstylist van de show moeten geloven.

In het tweede seizoen was er namelijk een nieuwe setting, en dat wilde ze visueel weergeven in het haar van Lucia. Miia Kovero, hoofd van de haarafdeling van The White Lotus, vertelt: “Als fan van films als Stromboli, L’Avventura en A Bigger Splash, wilde ik de duidelijke essentie vastleggen van hoe het is om Sicilië te bezoeken.” En zo was de Sicilian bob geboren!

De looks van Lucia – en metgezel Mia (Beatrice Grannò), werden daarbij geïnspireerd door Italiaanse actrices zoals Maria Grazia Cucinotta en Donatella Finocchiaro, oftewel “sterke en sensuele vrouwen”. Niet voor niets dat de vrouwen in de serie de nodige forza uitstralen.

Inspiratie alom

De Sicillian bob is daarmee hét it-kapsel van het moment geworden. De zwierige punten in combinatie met een nonchalante pony en glanzend haar zijn perfect voor de zomerse dagen, al staat het vast ook bella vista onder een pet of muts. En ben je nog niet overtuigd? Dan doet het onderstaande inspiratiebeeld dat wel!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Winnipeg Hair Salon (@bobandpage)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Simona Tabasco 🌶 (@simonatabasco)

Sprintje naar de kapper

Wil je jezelf nu ook een Sicillian bob aanmeten? Houd er dan rekening mee dat je haar misschien heel anders kan vallen. Of dat het kapsel niet past bij jouw gezichtsvorm. Blijf dus van de schaar af en raadpleeg een kapper – voordat je lijkt op Betty Rubble van The Flintstones.

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: The White Lotus, Instagram

Laatste nieuws