Makkelijke manieren om je weerstand een boost te geven

Hoewel je elk moment van het jaar kunt beginnen met gezonde en goede gewoontes, staat januari toch nog altijd in het teken van goede voornemens. Wil jij dit jaar gezond tegemoet gaan? Wij delen enkele manieren waarmee jij jouw weerstand een boost kunt geven.

Beweeg

Not to state the obvious, maar sporten is hartstikke belangrijk om gezond te blijven. Het heeft zo ontzettend veel voordelen. Het is goed voor je hersenen. Door te bewegen, stimuleer je de bloedtoevoer naar je hersenen, waardoor het genoeg zuurstof krijgt. En wanneer we het over sporten hebben, hoef je heus niet in de gym tekeer te gaan. Een wandeling is ook goed voor je. Door te bewegen blijf je lenig en soepel, houd je je conditie op peil en blijven je spieren strakker. Wel is het goed voor je lichaam om ook een aantal keer per week krachttraining te doen om je spieren te stimuleren.

Kies een gezond tussendoortje

Voeding speelt een belangrijke rol voor je algehele gezondheid. Kies dan ook gezonde tussendoortjes. Een perfecte snack voor tussendoor is wat ons betreft de Pink Lady® appel. Deze appels bevatten veel vezels en kalium (goed om je bloeddruk en vochtbalans op peil te houden). Niet alleen is het verantwoord voor jezelf, maar ook voor de wereld. De vereniging achter de appel, de Pink Lady® Europe Association, heeft verantwoordelijkheid namelijk erg hoog in het vaandel staan.

En over gezonde tussendoortjes gesproken. Je kunt je ook zelf nog een gezond tussendoortje maken. Eentje die zo lekker is dat je ‘m met liefde eet: appel energy balls. Die voor 12 energy balls het volgende in een blender: 2 eetlepels honing, 100 gram havervlokken, 1 theelepel kaneel, 2 kleine Pink Lady® appels en 1 handje amandelen. Blend tot een gladde massa. Gebruik vervolgens je handen om 12 kleine balletjes te rollen van het mengsel. Plaats de appel energy balls vervolgens een uur in de koelkast. Et voilà: je gezonde snack is klaar.

Ga naar buiten

We zeiden net al dat het goed is om een wandeling te maken. Je kunt op een loopband wat kilometers maken, maar als je naar buiten gaat sla je twee vliegen in een klap. Door naar buiten te gaan – in het daglicht – maakt je lichaam vitamine D aan, ook als het een grauwe dag is. Vitamine D speelt een cruciale rol in het gezond houden van je botten, tanden, spieren én je immuunsysteem. Al door 30 minuten buiten te zijn, maakt je lichaam de vitamine aan.

Weet wat je het beste kunt vermijden

Vooruit, een glaasje wijn kan op z’n tijd, maar bepaalde dingen kun je het beste in z’n geheel vermijden. Rook bijvoorbeeld niet en probeer zaken die voor stress kunnen zorgen te vermijden. Zorg er ook voor dat je een slaaptekort op afstand houdt.

Drink genoeg water

Twee liter water per dag drinken klinkt als veel, maar je lichaam heeft er veel baat bij. Genoeg water drinken draagt bij aan een goede spijsvertering en het helpt om afvalstoffen in het lichaam af te voeren.

Verantwoordelijk geproduceerde appels

Veel mensen vinden duurzaamheid en een verantwoordelijke productie tegenwoordig steeds belangrijker. De Pink Lady® Europe Association denkt daar precies zo over, en het is een van de 14 doelstellingen van Pink Lady® om agro-ecologische werkwijzen te ontwikkelen. De vereniging werd 25 jaar geleden opgericht en verenigd inmiddels 3.250 producenten, 13 erkende distributeurs en 10 Franse, Spaanse en Italiaanse kwekers. Samen met hen werkt de association aan een verantwoordelijke productie die oog heeft voor mens en natuur. Je kunt dus met een gerust hart de appels van dit merk kopen. Waarom precies, horen we je al denken. Well, Pink Lady® gebruikt natuurlijk hulpbronnen om zo de biodiversiteit te behouden, het zet zich in in de strijd tegen afval, maakt ecologisch ontworpen verpakkingen en zet zich in voor technische innovatie.

Pink Lady® zet zich in voor het delen van plezier, waarden en verbintenissen. Eerder ontwikkelde de Pink Lady® Europe Association al een bijenbeschermingsprogramma met de hulp van bijenteeltexperts. Ook sloegen de producenten al eens de handen in een met de League for the Protection of Birds om de biodiversiteit in de boomgaarden te verbeteren (en over die boomgaarden gesproken, je kunt via deze link met Pink Lady® de sponsoring van een boom winnen én kans maken op een reis naar Frankrijk voor de oogst van 2023).

Ook gaat Pink Lady® voedselverspilling tegen. Uiteraard behalen alleen de mooiste appels de winkels, maar de appel die minder mooi zijn – maar wel net zo lekker – gaan naar verschillende bedrijven die er sap of compote van maken. Beschadigde appels gaan naar boerderijen die er op hun beurt wel raad mee weten. Zo wordt geen enkele appel verspilt. Goede zaak, niet?

Dit artikel is tot stand gekomen met een commerciële partner. 

Beeld: Pink Lady

Laatste nieuws