Midden op een doordeweekse dag plaatsnemen op een Parijs' terras om samen met je collega's te nippen aan een drankje. We zien het de fictieve Emily Cooper uit Emily in Paris doen. Willen we ook wel. En hoewel dat er helaas (voor de meesten) niet in zit, kunnen we wél de Kir Royal maken die ze dronk met collega's Luc en Julien.
Campagne x Crème de Cassis
In de vierde aflevering van het derde seizoen van Emily in Paris neemt Emily (Lily Collins) plaats op het terras waar haar collega's Luc (Bruno Gouery) en Julien (Samuel Arnold) al ontspannen. En daar prijst Luc het drankje Kir Royal de hemel in, een drankje dat naar zijn zeggen 'het perfecte drankje om van te nippen genieten' is, gemaakt van champagne en Crème de Cassis. Emily is wat terughoudend, maar na een slokje van de bruisende, fruitige drank is ze om. En we moeten bekennen, ook wij worden nieuwsgierig van deze sprankelende bessenchampagne. Het leuke? Je kunt het dus makkelijk thuis namaken!
Zo maak je de Kir Royal
Dit heb je nodig voor een glas:
- 20 milliliter Crème de Cassis (Bijvoorbeeld De Kuyper Crème de Cassis)
- Champagne/Prosecco
Zo maak je het:
- Schenk Crème de Cassis in een champagne glas.
- Vul aan met de champagne/prosecco van jouw keuze.
- Proost! Of zoals ze op z'n Frans zouden zeggen: à votre santé!
Beeld: Emily in Paris