Avondje Stopera Amsterdam? Geef aandacht aan je outfit!

De Stopera in Amsterdam is een prachtige locatie voor een avond opera of ballet. Het is een unieke ervaring om een van deze klassieke voorstellingen bij te wonen in zo’n indrukwekkend gebouw. Maar hoe weet je nu het beste hoe je je moet kleden voor zo’n gelegenheid? In dit artikel geven we je enkele tips om er op je best uit te zien tijdens een avond opera of ballet in de Stopera.

Ga voor elegantie

Een avond opera of ballet is geen gelegenheid om je casual te kleden. Dit betekent niet dat je je in een smoking of avondjurk moet hijsen, maar wel dat je er netjes en verzorgd uit moet zien. Dit kan bijvoorbeeld door een mooie blouse te dragen, gecombineerd met een strakke broek of rok. Je kunt natuurlijk wel kiezen voor een jurk, maar let er wel op dat deze niet te bloot is en dat je er gemakkelijk mee uit de auto kunt stappen, zonder eruit te scheuren (een auto kun je trouwen huren via car sharing Amsterdam, wel zo makkelijk).

Kies de juiste kleuren

Het is een goed idee om te kiezen voor klassieke kleuren zoals zwart, wit of grijs. Deze kleuren staan elegant en zorgen ervoor dat je er verzorgd uitziet. Je kunt ook kiezen voor wat meer kleur, zoals een rode jurk of een blauwe blazer. Maar let er wel op dat deze kleuren niet te opvallend zijn en dat het geheel bij elkaar past. Je moet niet al te ‘schreeuwerig’ overkomen natuurlijk.

Kies de juiste schoenen

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van je outfit en kunnen het verschil maken. Kies voor een paar nette, schone en comfortabele schoenen. Dit kan bijvoorbeeld een paar hakken zijn, maar let er wel op dat je hier wel op kunt lopen. Wil je toch je hoge pumps aan, zorg dan dat je voor de deur wordt afgezet door degene met wie je die avond gekozen hebt voor autodelen. Moet je toch een stukje lopen, neem dan een paar makkelijke schoenen mee, welke je altijd in de garderobe kunt achterlaten voordat je de zaal in gaat.

Let op de accessoires

Accessoires zijn een belangrijk onderdeel van je outfit. Hierdoor kun je je outfit net dat beetje extra geven. Bijvoorbeeld door een mooie sjaal, een chique tas of een paar stijlvolle oorbellen. Let er wel op dat je niet te veel accessoires draagt, want dit kan afleidend zijn en je outfit kan dan te druk worden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws